Nem szavaznak a polgármester-jelöltekről

Elmarad a fideszes szavazás Miskolcon, Szegeden és Pécsett arról, hogy kik legyenek a párt polgármesterjelöltjei.

Borsodi ingatlanpanama, fideszes gyanúsítottal

Hivatali vesztegetés miatt emeltek vádat a Borsod megyei közgyűlés fideszes alelnöke és társai ellen.

Cigányok, németek, szlovákok a Ligetben

A Sokszínű Budapest - Nemzetiségek Fesztiválja című eseményen július 6 és augusztus 8-a között a Felvonulási téren, a Műcsarnok oldalában várják az érdeklődőket a szervezők. A sokoldalú rendezvényen a hazai nemzetiségek kultúráit ismerhetik meg a látogatók.

A szembenézés nyert Velencében

Bizonyára megijedt Marco Müller igazgató tavaly, amikor a kevés sztár miatt a nemzetközi sajtó katasztrofálisnak kiáltotta ki a velencei filmfesztivált. Ezért történhetett, hogy az idén átesett a ló túlsó oldalára: a filmes válogatást túlkínálat jellemezte.

Öreg játékok fesztiválja

A miskolci Vörösmarty Művelődési Ház és Vörösmarty Reflektor Klub hagyományteremtő céllal rendezi meg Magyarország első Öreg Játékok Fesztiválját és kiállítását a hétvégén.

 

Pincérvétek és miskolci városmarketing

Ki gondolná, hogy vannak, akik a hidegben is utcára vágynak - kivált, ha lehet enni-inni és gazdag programokat élvezve dideregni? Pedig így van ez 2003 óta a miskolci Kocsonyafesztiválon.

Köröm, bőrke, füle, farka: a sertés ezen részei kellenek egy jó kocsonyába. Béka a receptekben nem szerepel. Pedig a mondás szerint pislog, mint miskolci kocsonyában a béka. A történet a XIX. századra datálódik, amikor a kedvelt étellel a következő esett meg: egy borospincébe dermedni tett tál kocsonyába béka ugrott, és beleragadt. A figyelmetlen pincér így tálalta fel a borkorcsolyát. A kor leleményes kereskedői rögvest meglátták a sztoriban rejlő pengőket: képeslapon, emléktányéron terjesztették a nevezetes esetet országszerte.

A kocsonya "legendája" mára a miskolci városmarketing része - a Barlangfürdővel és Lillafüreddel, a diósgyőri Kaláka fesztivállal egyetemben. A február 20. és 22. között tartott idei rendezvényhez a város minden magára valamit adó vendéglője társult, hiszen a látványkocsonyák kreálása a séfek számára szakmai kihívás. Téved, aki azt hiszi, hogy csak sertéshúsból készülhet remegő finomság: akad, aki halat használ, és ízlés szerint ehetjük paprikával, citrommal vagy anélkül. Már hivatalos fesztiválital is van, a Korty tokaji aszúkivonatból és hernádvölgyi maláta házasításából, miskolci karsztvíz hozzáadásával készül.

Top cikkek