Tizenhétszeres életfogytiglant kapott a görög November 17. vezetője

Jogerősen tizenhétszeres életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki egy fellebbviteli bíróság szerdán Görögországban a November 17.

Képgaléria: tűzvész Görögországban

Az Európai Unióból érkező segélycsapatokhoz csatlakozva magyar tűzoltók is részt vettek a katasztrofális görögországi tűzvész megfékezésében. Munkatársaink, Romhányi Tamás és Kurucz Árpád napokig tudósítottak a helyszínről. Képgalériánkban összeválogattuk a több napos küzdelem jellemző képeit.

Macedónia perli Görögországot

Macedónia beperelte Görögországot a névvita miatt a hágai székhelyű Nemzetközi Bíróságnál, mondván, Görögország megsérti Macedónia azon jogát, hogy tagságra törekedjen nemzetközi szervezetekben.

Karpatosz: szörf és görög tradíciók

Az Égei-tenger déli részén, Rodosz és Kréta között félúton fekszik Karpatosz szigete. A két népszerű turistaparadicsom között fekvő görög sziget ragaszkodik hagyományaihoz és tradicionális életmódjához.

Abszolút többségben a görög szocialisták

Abszolút többséget szerzett a görög parlamentben a vasárnapi választásokon az eddigi ellenzéki szocialista párt - derült ki a voksok csaknem 99 százalékának összesítése alapján.

 

Ismét vásár, görög díszvendéggel

Az Utazás kiállítások sorában a harminckettediket nyitják meg február 26-án szakmai nappal, hogy azután 27-től, péntek reggel tíztől vasárnap este hatig a nagyközönség járhassa be a kőbányai vásárközpont területét. A rendezők ígérik, hogy a korábbinál könnyebben fogunk eligazodni.

A legnagyobb területű pavilonban, amely az A jelet viseli, megtaláljuk majd a japántól a kanadaiig a külföldi kiállítók és a külföldre utaztató hazai cégek ajánlatait, az új G pavilonban - ezúttal először - együtt, egy helyen tekinthetjük át Magyarország kilenc régiójának turisztikai lehetőségeit. Úgy hírlik, a legtöbb kiállító árusítja is az utazásait. A D jelű épület főként a falusi élet iránt érdeklődőket fogja vonzani: ott rendezik meg az első Európai LEADER Expót, melyen az Európai Unió 26 országának kistérségei, falvai jelentkeznek, hogy bemutassák életformájukat, mesterségeiket, étkeiket, népművészetüket .

Sokaknak ismerős ország, amely egyúttal az európai kultúra és művészet kezdeteinek egyik színhelye is: Görögország lesz az idei kiállítás és vásár díszvendége. Megnyílik a görög falu, és mediterrán ízekkel szolgálja ki vendégeit a Görög taverna.

Az Utazás kiállításra érkezőknek félárú retúrjegyet árusít a Volánbusz és a MÁV-Start. A belépőjegy 1300 forintba kerül, de ha két felnőtt és két gyerek együtt érkezik, családi jeggyel 2600 forintért jut be a vásárközpontba.

Top cikkek