Megasztár-koncerttel nehéz a verseny

A Szegedi Szabadtéri Játékok az idén nyáron a leszerződtetett sikerprodukcióknak köszönhetően minden idők legnagyobb jegybevételét produkálta.

Autómentes napot tartanak Szegeden

Autómentes napot rendeznek szeptember 22-én, Szegeden; a közlekedés- és környezetbarát programot hatodik alkalommal rendezik meg a csongrádi megyeszékhelyen.

A halgasztronómia tájjellegű

Az átlag magyar szinte csak karácsonykor és halfesztiválon eszik halat. Ki hinné, hogy évente csaknem 50 helyen rendeznek halászléfőző fesztivált az országban. - Videók: szegedi vs. bajai halészlé!

Hegyközségek sík vidéken

Hegyet Szegednek! - hangzott a választási ígéreteket kifigurázó felszólítás néhány éve, a legutóbbi kampány idején.

Kata teve Szeged kedvence

Kata, a kilenc hónapos tevecsikó személyében egy új kedvenc érkezett a Szegedi Vadasparkba.

 

Szegedi télbúcsúztató

Nem várja a télbanya a szegedi télbúcsúztató fesztivált, mert ha minden a tervek szerint alakul, a háromnapos vigadalom befejezése a boszorkány csúfos végét hozza. A szalmabanyát már február 27-én pénteken kiállítják a Klauzál térre, ott három napon át bárki ráaggathatja azokat a búbánatokat, amelyeket a füstbe szeretne küldeni.

A banyát nagy csinnadratta közepette vasárnap délután átcipelik a Dóm térre, ahol a székesegyház mellett rakott máglyára vetik, hogy a téli zimankóval együtt a bajok is hamuvá váljanak.

A boszorkányégetés ugyanakkor csak az egyik a tavaszköszöntő fesztivál látványosságainak sorában. Miközben télűző ágyúdörgés visszhangzik majd rendre a belvárosban, a helyieket és a hétvégén a városba látogatókat kézművesek, vásári komédiások, szemfényvesztők, artisták és bábosok várják. A gyerekek a Madzag játszótéren tombolhatják ki magukat: levezethetik az energiájukat a liszteszsákpüföldében, de játékos vetélkedők sorát kínálja a dióvadászat, a mosolyda, a megviccelde és a bolond köz is Szegeden. (B. P. L.)

Top cikkek