Elkel a fehérvári Parmalat

Minden valószínűség szerint a debreceni székhelyű Alföldi Tej Értékesítő Kft. vásárolhatja meg a tavaly felszámolás alá került székesfehérvári Parmalat Hungária Rt.-t.

Év végi kalandok a Balatonnál

A Balaton ősszel látványként, vagy hajózva pazar élmény, de nem kell lemondani a fürdőzésről sem.

Hajdúszoboszló, a reumások Mekkája

Ha azt mondom, "wellness", a Dunától keletre szinte mindenkinek Hajdúszoboszló jut az eszébe.

Ami jó a babának, jó a szülőnek is

Gyakran olvasható utazási prospektusokban egy-egy szállodáról, hogy család-, gyermek-, sőt bababarát.

Catez, a szlovén vízi birodalom

Szlovénia legnagyobb termálfürdő komplexumát igazi meseország veszi körbe, ahol bárki kipróbálhatja például, milyen is a gyerekkora kedvenc kalandregényeinek színhelyén, egy igazi indiánfaluban éjszakázni.

 

Tóparti fürdőpalota Velencén

Új élményfürdő- és szállodakomplexum fogadja a Velencére érkezőket december óta. A kívül-belül barátságos élményfürdő egész évben üzemel.

A Velencei-tónál nemcsak beszélnek a szezonhosszabbításról: mióta néhány éve Agárdon átadták a felújított, kibővített gyógy- és termálfürdőt, a minap pedig a szomszédban megnyílt a Velence Resort & Spa, a fürdőzőknek az őszi-téli strandszünet idején is érdemes a tópartra látogatniuk. Az új velencei wellnessfürdő a térség évtizedek óta ismert gyógyvízkincsét használja: az ásványi sókban gazdag ("kemény") termálvíz leginkább a Gellért, a Rudas vagy a Széchenyi fürdővizére hasonlít, azaz elsősorban mozgásszervi, nőgyógyászati és idegrendszeri panaszok esetén hatékony. Meg persze akkor, ha az ember egyszerűen jól szeretné érezni magát, kikapcsolódásra vágyik: a magas sótartalom miatti "pezsdítő", frissítő hatást már egy-két óra múlva érezni, és a medencékből, pihenőteraszokról elénk táruló velencei-tavi panoráma csak fokozza az élvezetet.

Az élményfürdő elnevezésről először talán a vízi óriás csúszdák jutnak az eszünkbe, ilyesmi azonban nincs a velencei fürdőpalotában. Ezt - ha családdal érkezünk - gyermekünk bizonyára szóvá teszi majd, ám a vízbe merülve hamar helyrebillen a lelki egyensúlya, amikor kiderül, hogy élményekben mégsem lesz hiány: többféle pezsgőfürdő, sodrófolyosó, vízernyő, öv- és nyakzuhany, buzgár és egyéb vízi csoda szórakoztatja a nagyérdeműt. A földszinten a nagy élménymedencétől elválasztva egy gyermekszakaszt, amolyan vízi játszóteret is berendeztek. Minicsúszdák, beépített állatfigurák, vízköpők és mászókák teszik kellemessé az apróságok, illetve a kisgyerekesek számára a strandolást. Az élménymedencékben a víz 30-32 fokos, míg a gyógyvizes termálmedencékben 36-38 fokos vizet találunk. Az egész épületben kellemesen meleg van (a fűtést is a termálvíz hője biztosítja).

A házat nemcsak az esztétikai élmény, hanem az épület zegzugaiban elbújtatott fitnesz-wellness szolgáltatások kipróbálása végett is érdemes körbejárni. Az emeleti wellnessrészlegben többféle szauna- (finn, infra-, fényterápiás bio-, gőz-) és masszázscentrum várja a testi-lelki megújulásra vágyókat. A szálloda felé vezető fedett üvegfolyosóról nyílik a kondiszoba, a tóra néző dupla squashpálya, valamint a fitneszterem, ahol egyebek mellett spinning-, aerobik-, hastánc- és jógaórák zajlanak. Itt található a Well bár is, ahol egészséges, friss gyümölcsökből készült itókákkal pótolhatjuk a folyadékveszteséget (de az alsó szinten egy hagyományos bisztró is működik könynyed ételválasztékkal, látványkonyhával és pizzasütővel).

A hivatalos strandszezon kezdetére a szálloda további 135 szobával, szabadtéri fürdő- úszó- és élménymedencével, illetve fövenyes velencei-tavi stranddal bővül. Itt egy játszótér, homokozó, strandröplabdapálya, csónak- és hajókikötő, valamint sportszer- és kerékpárkölcsönző is helyet kap majd.

A Velence Resort & Spa a belföldi welness- és konferenciaturizmus tortájából próbál egy nagyobbacska szeletet kihasítani. Ugyanakkor a hosszú hétvégére, illetve nyaralásra (telelésre) vágyó családosoknak is igyekeznek a kedvükben járni. Ezt mutatja a már említett vízi játszótér átgondolt kialakítása (még pelenkázó, illetve babavécé is van hozzá), a játszószoba, illetve a gyermekmegőrző, ahol szakképzett óvónő vigyáz a kicsikre.

Info

Nyitva tartás. Mindennap 7.30 és 22.30 között.

Belépő: A földszinti (élményfürdő-) jegy hétköznap 1700, hétvégén 3200 forintba kerül, a kombinált (élmény+termál-) 2700/4500 forint. A diák- és szeniorjegy 25, a gyerekjegy kb. 30 százalékkal olcsóbb. Három személynél már érdemes családi jegyet váltani, ez kb. 60 százalékos megtakarítást jelent.

Megközelítés. A termálcentrumot Budapest, illetve Székesfehérvár felől az M7-esen és a 7-es főúton is meg lehet közelíteni (a sztrádáról letérni a kápolnásnyéki, illetve az agárdi lehajtónál kell). A vonat, illetve a helyközi/távolsági busz szinte a fürdő ajtajáig visz, a Velence vasútállomás kb. 200 méterre van a bejárattól.

A nagy élménymedencétől  elválasztották a legkisebbek pancsolóit
A nagy élménymedencétől elválasztották a legkisebbek pancsolóit
Top cikkek