Demokrata térhódítás a képviselőházban

Kényelmes képviselőházi többség is dukál a demokraták elnökválasztási győzeleméhez.

Amerikai téglák

Sokan árulót kiáltottak másfél évvel ezelőtt Franciaországban, amikor a baloldali Bernard Kouchner, valamint egykori kabinetfőnöke, Martin Hirsch utat talált magának a jobboldali Fillon-kormányba.

Muzulmánok Amerikában: kirekesztett beolvadók

Az Egyesült Államokban is elterjedtek a muzulmánokkal kapcsolatos előítéletek - ezek zömét azonban cáfolják a statisztikák.

Washington: Egy adakozó koldusboton?

Az ENSZ anyagilag kimerült adakozójának nevezte az Egyesült Államokat szerdán Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.

Obama még faggatná a guantánamói foglyokat

Az Obama-kormány felújítja a terrorizmus gyanújával Guantánamón őrzött foglyok ellen korábban pereket folytató katonai bizottságok tevékenységét, ami ellen már a hivatalos pénteki bejelentés előtt tiltakoztak jogvédő csoportok.

 

Holtodiglan turistáknak

New York Las Vegas babérjaira vágyik: szeretnék, ha a héten megnyílt felújított házasságkötő irodába tódulna a nép, s hogy ne csak a helybeliek, arról a metropolis utazási irodája tesz. A városháza 12,3 millió dollárt (két és fél milliárd forintot) költött a Manhattani Házasságkötő Iroda kicsinosítására.

Eddig hagyományosan Las Vegast, az esküvők amerikai fővárosát célozták meg a párok, ahol a házassági engedély birtokában bárkit azonnal összeadnak a kaszinóváros számos házasságkötő termének egyikében. A New York-i törvények viszont 24 órás "gondolkodási időt" írnak elő a boldogító igen kimondása előtt. New York idegenforgalmi ügynöksége hozzálátott a házasságtúrák szervezésének. Mint mondták, az egyik nagy szálloda már hirdeti is az "esküvői csomagot", amelynek ceremóniája természetesen az alkalomhoz illően, korszerűen és elegánsan berendezett manhattani irodában zajlik.

Sorok helyett számítógépes terminálok fogadják a jelentkezőket, azokon kell kitölteni az adatlapot, majd továbbítani a hivatalnokokhoz. A házasulandókat 170 nyelven segíti a rendszer. A várakozási időt zöld plüss-szófákon ücsörögve lehet elütni.

Az egy nappal később visszatérő jegyespár magával hozhatja kedvenc zenéjét (iPodon vagy CD-n), hogy bensőségesebbé tehessék a ceremóniát. (Reuters)

Top cikkek