Főzve utaznak

A hírügynökség nemrégen írt arról, hogy divatossá lett a marokkói konyha. Különleges és valóban finom tartománya ez a közel-keleti gasztronómiának. Tehát az öntevékeny ínyencek már nem csupán Provence, Toszkána sztárszakácsainál, főzőiskoláiban tanulnak, hanem Észak-Afrikában is.

Az evés ugyanis divatos. Aki ellátogat egy idegen országba megkóstolja, mit is esznek az ottaniak. (Ha csak nem eltökélt bécsiszelet és pörkölthívő, aki nem válik meg sehol sem a maga kolbászától, májkonzervétől.) Azt is olvasom, hogy felelevenítik a cseh konyha különlegességeit, meg is lehet tanulni. Mindenki tudja a knédlifőzés nehéz művészet.

Egyszer megírtuk, hogy egy magyarországi családból származó izraeli gasztroblogger csoportokat hozott Budapestre, hogy itt megtanulják, hogyan keletkezett a nagymama húslevese. Az evés, a főzni tudás ugyanis közelebb hozza az embereket, kultúrákat. Ajánlom figyelmükbe!

Top cikkek