Lendvajakabfa a mesékbe menekül

Mesetáborok szervezésével a gyerekek falvává tennék nyaranta az elöregedő, mindössze huszonnyolc lakosú Zala megyei községet, Lendvajakabfát.

Év végi kalandok a Balatonnál

A Balaton ősszel látványként, vagy hajózva pazar élmény, de nem kell lemondani a fürdőzésről sem.

Hűsítő habokból gyógyító vizekbe

A Balatonnál vakációzóknak nem csak az esős, hűvös napokon érdemes ellátogatniuk a közeli gyógyfürdőkbe: Zalakaroson és Hévízen is több újdonsággal várják, egyebek mellett éjszakai mártózásra, koncertekkel kísért fürdőzésre invitálják a turistákat.

A dödölle fővárosa lesz Nagykanizsa

Szeptember első hétvégéjén a dödölle fővárosává válik Nagykanizsa, ahol ismét megrendezik a bor- és dödöllefesztivált.

A breaktől a tündérmeséig

Közösségi intellektuális játék - ez lehetne az idén immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő L1 Kortárs Táncfesztivál mottója. Szeptember 10-étől öt napon át csak zene és tánc a Bakelit Multi Art Centerben és a MU Színházban.

 

Répafőző verseny Nagykanizsán

Előfordulhat, hogy az ember megunja a meleg vízben való dagonyázást, bármely kellemes fürdőhelyen is töltse a január eleji hideg napokat. Ám, ha január közepén éppen valamelyik zalai fürdőben ejtőzne (Zalakaros, Kehidakustány, Hévíz vagy esetleg Zalaegerszeg), sajátos helyi gasztronómiai esemény részese lehet.

Nagykanizsa Miklósfa városnegyedében répafőző versenyt tart a helyi közművelődési és városszépítő egyesület. A helyiek állítják: Miklósfa híres a savanyított répájáról. A miklósfai asszonyok pedig egészen különleges módon savanyítják a répát, és ebből a savanyított répából készítik sajátos, és nem mellékesen nagyon finom répás ételeiket. Ezért már eddig is nyolc répafesztivált rendeztek, ami nem maradhat el az idén sem. Szakértő és pártatlan zsűrit kértek fel, akik - ez a hasonló rendezvényeknél fontos - nem ismerhetik személyesen a nevezőket. Két kategóriában folyik majd a verseny:

1. Hagyományos miklósfai répaételek. A miklósfai savanyított répából készült hagyományos paradicsomos, húsos, babos, csülkös, tejfölös savanyú répa tartozik ebbe a csoportba.

2. Ebbe a kategóriába mindenféle répás egytálételt, répás rétest és egyéb ételkülönlegességeket vár a zsűri.

A verseny időpontja: 2009. január 17. (szombat) 18.00.

A rendezvény helyszíne: Mindenki Háza 8831 Nagykanizsa-Miklósfa, Kápolna tér 2. Érdeklődni a 06 (30) 444-5418 telefonszámon, illetve személyesen a Mindenki Házában lehet. A versenyre előzetesen nevezni kell, nevezési lap a Mindenki Házában vagy a www.miklosfa.hu weblapon érhető el. (M. G.)

Top cikkek