Matyóföldön is négy csillag

Az Európa-szerte ismert Zsóry gyógyvízre alapozva építették fel Mezőkövesden a nemrég megnyílt négycsillagos Balneo Hotel Zsori Thermalt.

Mezőkövesden 1937-ben olajfúrás során bukkantak rá a gyógyvízre, amelyet elsősorban mozgásszervi megbetegedésekre, nőgyógyászati gyulladásokra, továbbá pikkelysömörre ajánlanak az orvosok. Hermann György, akit Mezőkövesd első négycsillagos szállodaberuházása szakértőjének kértek fel a tulajdonosok, elmondta: a sárvári és a büki gyógyvizet sokkal később, a hatvanas, hetvenes években fedeztek fel, ám azok ismertségben, népszerűségben, idegenforgalmi struktúrában Mezőkövesd előtt járnak. Az új hotellel Mezőkövesd a minőségi egészségturizmus irányába lépett.

A matyó népművészetről nevezetes kisváros fürdője és új hotelje nagyon jó helyen, az M3-as sztráda közelében van, mindössze 127 kilométerre a fővárostól. Hermann György szerint a négycsillagos szálloda működése nemcsak a hazai, de külföldi wellnessvendégeket is vonzza majd. A hotel valószínűleg az Ukrajnából a tengerpartra irányuló tranzitturizmusnak is népszerű és igényes szálláshelye lesz.

A 135 szobás szállodában gyógyászat is helyet kapott. A balneocentrum vezető főorvosának reumatológiai vizsgálata után személyre szabott kezeléseket kapnak a rászorulók. A medencéken kívül gőz-, infra- és finn szauna, sóbarlang segíti az egészséges pihenést.

Top cikkek