Ukrajnában is lehet síelni

Az ukrán Kárpátokban több síközpont is korszerűsödött az utóbbi években, de akik többet is megtapasztaltak, általában Bukovelre szavaznak. Ezt, a korábban meglehetősen elhanyagolt helyet ma már európai színvonalúnak mondják. A pályák teljes hossza 278 kilométer, s valamennyi fokozatot megtalálni benne. Egyelőre 35 lift van készen, és még újabbak épülnek.

Bukovelben gondoltak a kezdőkre és a gyerekekre is - rájuk külön pályák várnak. Várakozás! Számos vélemény szerint öt percnél hosszabb ideig nem kell a lifteknél várakoznia senkinek sem. A szezon általában decembertől áprilisig tart. Vendéglátóhelyekben, szálláshelyekben nincs hiány a síközpontban. A szezonban jégpálya is üzemel, s számos kölcsönzőben lehet különféle sporteszközöket bérelni. Aki pedig megunja a síelést, a helyi utazási irodákban befizethet turistautakra a környék nevezetességeihez. Viszonylag közel vannak azonban Nyugat-Ukrajna érdekes történelmi városai Csernovci (160 km) és Ivano-Frankivszk (110 km).

Budapesttől a síterep 550 kilométerre van. Munkács- Huszt-Rahó-Jaszinya-Jablunyica útvonalon kell megközelíteni. További részletek a bukovel.com és a sielok.hu honlapokon.

Top cikkek