Borkóstolás az Alpok alján

Októbertől egészen december elejéig várják borkóstolásra a turistákat a dél-tiroli falusi vendéglátók. A híres síterepek közelében sok érdekességre számíthatunk. A tanyákra betérő utazók megkóstolhatják a helyi szőlőlét, házi bort és a különlegességnek számító sült gesztenyét. Az Eisacktaler Keschtnweg, azaz a Gesztenyeút, az egyik legnépszerűbb észak-olaszországi gyalogos turistaút.

Az Isarco völgyében a Larghetti di Varna-tótól a Castello Roncolo várig húzódik a gesztenyeösvény. Közben érinti Bressanone városkát és Bolzanót (Bosen) is. Az úton mindenütt helyi termékekkel várják a turistákat.

Dél-Tirol attraktív idegenforgalmi csomagok egész sorát kínálja az aktív pihenésre váróknak. Nem csak a borgazdaságokat és a gesztenyéseket lehet felkeresni helyi vezetővel, miközben a kirándulók ízelítőt kapnak a dél-tiroli népzenéből. A falusi turizmusban részt vevők kedvezményesen vásárolhatnak helyi borokat és látogathatják a Bolzano környéki Sigmundskron várában az alpesi múzeumot is. (Munkatársunktól)

Top cikkek