Fizetsz, amennyit gondolsz

Bécs belvárosában működik egy pakisztáni étterem, a Wiener Deewan, ahol annyit eszik az ember, amennyit kedve tartja, és annyit is fizet, amennyit akar. Jó az étel, jó a hangulat, jó az ügy - és nincs turpisság. Videó

Kőlevesfesztivált rendeznek Szilaspogonyban

A Kőleves Fesztivált hét éve a kőleves meséjére alapozva indították el. A kőleves készítésének szabályait hét pontban rögzítették, ezek egyike szerint kőlevest főzni bármiből lehet, az egyetlen kötelezően betartandó előírás: a Kiskő-hegy vulkanikus kődarabját, mely a készülő leves névadója, bele kell mártani a még hideg főzővízbe.

Strucckultusz Hajdúnánáson

A hajdúnánási éttermek kínálatában a város-széli struccfarm termékei is szerepelnek, például áfonyás-citromos öntettel. UTAZÁS

A kávét ünneplik ma Bécsben

A kávé napján az osztrák főváros kávéházai akciókkal várják a vendégeket, és egy napra kávéház nyílik a Szent István dóm tornyában is. Bécsben nagy múltja van a kávéházi kultúrának - Ausztriában a kávénál csak vízből fogy több az italok közül.

Vonatjeggyel az Albertina kiállításaira

Ősszel is számos kedvezményes ajánlatból választhatnak azok, akik vonattal indulnak kirándulni akár belföldön, akár a környező országokba.

 

Kávézó nyílik a bécsi Szent István dómban

Október elsején, a kávé napján a Stefflnek becézett kőcsipkés északi toronyban kávét és süteményt árusítanak a látogatóknak.

Kávéház költözik a bécsi Szent István dóm (Stephansdom) híres tornyába - igaz, csak egy napra. Október elsején, a kávé napján a Stefflnek becézett kőcsipkés északi toronyban kávét és süteményt árusítanak a látogatóknak.

Az alkalmi kávézót a bécsi kávéház-tulajdonosok szervezete rendezi be, 72 méter magasban. A Steffl - teljes nevén Stephansturm - maga 137 méterre magasodik az ég felé.
A kávéházak vezetői a kávézó bevételének háromszorosát felajánlják jótékony célra, a dóm restaurálására.

Számos más program is népszerűsíti az osztrák főváros nevével szinte összeforrt italt október első napján: vetélkedők, kiállítások, koncertek várják az érdeklődőket.

Top cikkek