Sztrádán csalinkázott a részeg biciklista

Erősen ittas kerékpárost kísértek le a rendőrök az M43-as autópályáról húsvéthétfőn.

Gyorsan nyakon csípték a jakabszállási bankrablót - nyugdíjas rendőr volt

Rövid időn belül elfogták azt a 43 éves férfit, aki a gyanú szerint egy játék pisztollyal kirabolta a jakabszállási takarékszövetkezetet kedd délelőtt.

Cigányvajdák gyújtanak gyertyát Marian Cozma emlékművénél

A cigányság képviseletében cigányvajdák gyújtanak gyertyát és róják le kegyeletüket csütörtök délután Veszprémben, Marian Cozma emlékművénél.

Vadkenderültetvény a zalaegerszegi albérletben

Előzetes letartóztatásba került a hétvégén egy 20 éves férfi, aki zalaegerszegi albérletében vadkenderültetvényt hozott létre.

Rendőrök verték félholtra?

Túl van az életveszélyen az a 23 éves nyíracsádi férfi, akit állítása szerint rendőrök bántalmaztak péntek este Debrecenben - mondta a Kenézy kórház szóvivője kedden az MTI-nek.

 

Hőlégballonnal az Északi-sark felett

Hőlégballonnal akar átkelni az Északi-sark felett Jean-Louis Étienne francia orvos és felfedező, aki hétfőn indult el a Spitzbergákról. Utazása alatt a francia tudós tudományos méréseket végez majd.

Hőlégballonnal akar átkelni az Északi-sark felett Jean-Louis Étienne francia orvos és felfedező, aki hétfőn indult el a Spitzbergák norvég szigetcsoportban található Longyearbyenből.

Étienne 3500 kilométert tesz meg, mire majd partot ér Alaszkában, az utazás várhatóan hét-tíz napig tart az expedíciót szervező Generali Arctic Observer közleménye szerint.

Utazása alatt a francia tudós tudományos méréseket végez majd: méri a levegő szén-dioxid-tartalmát, a mágneses erőteret, a lebegő részecskéket és a troposzféra (a földi légkör legalsó rétege) ózontartalmát.

Jean-Louis Étienne volt az első ember, aki 1986-ban 63 napos szánutazás után magányosan jutott el az Északi-sarkra - olvasható a Generali francia leányvállalatának honlapján.

Az expedíciót az ismert francia környezetvédő Roziere hőlégballonon hajtja végre, amelyet vegyes üzemanyag (hélium és meleg levegő) hajt. Ilyen léghajóval repülte körül először a Földet 1999-ben a svájci Bertrand Piccard és az angol Brian Jones, majd 2002-ben egyedül az amerikai Steve Fosset.

 

Jean-Louis Etienne 2007-ben
French explorer Jean-Louis Etienne pose in front of the Total Pole Airship during a test flight at Marseille airport, October 29, 2007. The Total Pole Airship expedition aims to measure the thickness of the pack ice layer covering the Arctic Ocean. REUTERS/Jean-Paul Pelissier (FRANCE)
Top cikkek