Gyakorold otthon, amit külföldön prédikálsz

Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök kormánya megkezdte a romapolitika reformját, számos megtorló jellegű intézkedést bevezetve, amelyek aránytalanul sújtják a roma népességet.

Tüntetés a Belügyminisztériumnál: Szebb jelent!

Hol van a kormány? Kifelé Patáról! Nem hagyjuk! Nácik haza! - több százan skandáltak a Belügyminisztérium épülete előtt, a gyöngyöspatai konfliktus miatt összehívott tüntetésen.

TASZ: Gyöngyöspatán elaludt a rendőrség

A Társaság a Szabadságjogokért szerint a hatékony rendőri fellépés hiánya hozzájárult a gyöngyöspatai helyzet eszkalálódásához, és azt semmilyen jogalkotás nem tudja se helyrehozni, se pótolni.

Gyöngyöspata: most a Jobbik beszél politikai haszonlesésről

A Jobbik szerint kizárólag politikai haszonszerzés miatt hozza létre a kormány a gyöngyöspatai eseményeket feltáró eseti bizottságot.

Balhé Pintér és az amerikai nagykövet előtt Gyöngyöspatán

Gyöngyöspatára látogatott Pintér Sándor belügyminiszter és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

 

Gyöngyöspatán tanácsadó irodát nyitott a kormányhivatal

Jogi, szociális, családi, munkaügyi, oktatási és áldozatvédelmi kérdésekben ad segítséget az állampolgároknak az a tanácsadó iroda, amelyet a Heves Megyei Kormányhivatal nyitott szerdán Gyöngyöspatán - tájékoztatta a kormányhivatalt vezető kormánymegbízott szerdán az MTI-t.

A helyi művelődési házban működő intézmény szolgáltatásait a település minden lakosa igénybe veheti; a kormányhivatal munkatársait pszichológus, pszichopedagógus, konfliktuskezelő szakember és szociális munkás is segíti - közölte Horváth László.

Mint elmondta, az irodában hetente egy alkalommal, szerdánként, előre meghirdetett időpontban várják a helyieket, akik telefonon vagy személyesen jelentkezhetnek be a gyöngyöspatai önkormányzatnál.

Az érdeklődők első alkalommal jogi és szociális problémákkal fordulhattak a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársaihoz - tette hozzá Horváth László.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a községben. Vona Gábor, a párt elnöke úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" zajlott a faluban.

Az április 22. és 24. közötti időszakra a település határába katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett a Véderő elnevezésű szervezet, de a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta.

A tábornyitás tervezett napján 267 roma nő és gyermek távozott a településről Csillebércre és Szolnok-Tiszaligetre.  A feszültség ezután sem csökkent, és április 26-án összeverekedtek a Véderő tagjai a helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, a rendőrség három gyanúsított ellen indított eljárást, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Top cikkek