Őszi csobbanás Dél-Dunántúl fürdőiben

Nem kell aggódni amiatt, hogy a nyár elmúltával véget ért a strandszezon, hiszen a termálfürdők és a wellnessközpontok egész évben nyitott kapukkal várják a feltöltődni vágyókat. Az idei őszre Dél-Dunántúl meleg vizes fürdői pedig meglepetéssel is készültek vendégeik részére: bárki, aki legalább három éjszakát eltölt Szigetvár, Csokonyavisonta, Nagyatád, Harkány, Sikonda, Bikal, Hőgyész, Tengelic fürdőinek partnerszállodáiban (lista: www.deldunantul.hu) vagy a programban részt vevő termálszállodákban, az az érintett fürdőt pihenése alatt ingyen látogathatja, és nem kell belépőjegyet váltania.

Ezenkívül ősszel számos dél-dunántúli szálláshely hirdette meg üdülésicsekk-akcióját, melynek keretében ha két fő legalább 69 000 forint értékű üdülési csekk ellenében száll meg a részt vevő hotelekben, panziókban, akkor ráadásként félpanziós ellátást és egyéb extra szolgáltatásokat kap ajándékba.

Különleges élményeket kínál Villányban a Gere Attila borász családi vállalkozásához tartozó, nemrég megnyílt Crocus Gere Bor Hotel. A közeli Szársomlyó-hegyen őshonos és itt virágzó magyar kikericsről elnevezett négycsillagos hotel egyedi lehetőséget kínál a feltöltődésre. Többek között hidromasszázs, élményfürdő, finn szauna, gőzfürdő, jégkút, élményzuhanyok, aromafürdők, 2-4 személyes crocus spa (szaunával és pezsgőfürdővel) alkotja a wellnessvilágot, amelyet a hotel vinoterápiás szolgáltatásai egészítenek ki. Ennek keretében a saját receptúra alapján készített, szőlő- és boralapanyagú kozmetikumokkal kényeztetik a vendéget.

Új szálláshelyek várják az egyedülállóan magas gyógyhatású vizű csokonyavisontai fürdőbe érkezőket is. A Relax Villapark apartmanházait nemrég helyezték forgalomba, hogy a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsák a gyógyfürdőbe érkezőknek. A nyolc apartmanból álló villaparkban 64 komfortos szoba várja a vendégeket, akiknek a termál-, gyógy- és wellnessprogramok mellett ökoprogramokat is terveznek.

A hőgyészi Apponyi-kastélyszállóról kevesen tudják, hogy az egyetlen olyan négycsillagos kastélyszálló hazánkban, ahol a gyógyvizet saját kútból nyerik. Teljes körű wellness-szolgáltatás, illat- és fényterápiás szauna mellett lehetőség van testkezelések, fizikoterápiás foglalkozások igénybevételére is.

Érdemes ellátogatni Barcsra is, a régió egyik legújabb és legmodernebb fürdőjébe, a Barcsi Rekreációs Termálközpontba. A két éve átadott fürdő egész évben üzemel, gyógyászati szolgáltatások és víz alatti gyógytorna vehető igénybe.

Az igali gyógyfürdő gyógyvize kiváltképp ajánlott. A magas hőmérsékletű, nagy sótartalmú jódos víz mellett egészségügyi személyzet áll a vendégek rendelkezésére, nemcsak a gyógyulni, de a pihenni vágyókra is
várnak.

És nem lehet rossz döntés a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő. Bár a nyári szezon végeztével a szabadtéri strand bezár, a gyógyfürdő egész évben látogatható. Különösen alkalmas számos ízületi, mozgásszervi, reumatikus betegségben szenvedők kezelésére.

Top cikkek