Nyom nélkül: Ki látta Britt Lapthorne-t?

A 21 éves, melbourni egyetemista lány Európában, és a Balkánon utazgatott az elmúlt hetekben. Járt például Boszniában, Macedóniában. Szeptember 17-én Dubrovnikba érkezett, majd másnap eltűnt…

Egy apartmantulajdonos értesítette a rendőrséget, hogy nyoma veszett annak az ausztrál fiatal lánynak, aki az előző nap szobát vett ki nála. Valami történhetett vele - mondta a helyszínre kiszállt nyomozóknak -, mert minden holmiját hátra hagyta, beleértve az iratait, meg a szemüvegét is.

A horvát rendőrség azonnal értesítette Britt szüleit. Az ausztrál médiumok felkapták a hírt, a lány esete egy hete címlapsztori a távoli kontinensen. 

Darren, Britt 25 esztendős bátyja, tegnap érkezett meg Dubrovnikba, hogy maga is keresse eltűnt húgát. De oda készül az apa, Dale Lapthorne is, aki két százalék esélyt ad annak, hogy épségben találja meg a lányát.

- Talpraesett, világlátott, akit nem kellett félteni. Bármit habozás nélkül odaadnék, akár még az életemet is, azért, hogy Britt előkerüljön - nyilatkozta az apa az ausztrál újságoknak. - Sajnos minden jel arra mutat, hogy valami „piszkos játszma” áldozata lett. Keresni fogom, ha kell hetekig, vagy akár évekig. 

Britt csak pénzt, és digitális fényképezőgépet vitt magával eltűnése estéjén. Szemtanúk az óvárosi Fuego bárban látták szórakozni egy társaságban. Onnan már ismeretlen helyre távozott.

A horvát rendőrség ausztrál segítséggel kutat utána, a nyomozásról azonban egyelőre nem árulnak el részleteket.

A család, és Britt melbourni, illetve európai útján megismert új barátai a Facebook internetes közösségi portálon keresztül is gyűjtik az információkat. Külön profilt készítettek az eltűnt lánynak - értékelhető bejegyzés eddig nem érkezett.

 

Top cikkek