Egymilió forintos táskát talált egy cavtati pincér

Mini cunami Mali Lošinj szigetén, egy feledékeny vendég 5000 euróval és hitelkártyákkal teli táskát hagyott el Cavtatban, és jót tesz a Plitvicei-tavak látogatottságának a horvát autópályákon kialakult zsúfoltság. Friss hírek az Adriáról.  

Egyméteres hullámok öntötték el pénteken este Mali Lošinj utcáit, és a házak pincéjét. Jó negyedóráig tartott a váratlan vihar, amely csónakokat is felfordított. Ijedtségen kívül szerencsére senkinek semmi baja nem lett.

 Míg Mali Lošinjban se a helyiek, se a turisták nem örültek a sok víznek, a Plitvicei-tavaknál naponta 10 ezer vendég tülekszik, hogy megcsodálja a vízeséseket. Úgy tűnik a tenger felé vezető autópályán kialakult dugók miatt sokan visszatértek a régi útra, és szívesen megállnak egy kicsit bámészkodni.

A felnőtt belépő most 100 kuna a nemzeti parkba, ahol naponta 750 ezer kuna bevételt számolnak, további 50 ezer kunát pedig a parkolás után szednek be. A turisták 1,3 millió kuna értékben fogyasztanak nap mint nap a helyi vendéglőkben. Összesen 800 szálláshely várja a kicsit hosszabb ideig maradókat négy hotelban és két kempingben.

Arról, hogy minden zökkenőmentesen menjen 900 alkalmazott gondoskodik - a Jutarnji List napilap a legidősebbet szólaltatta meg most közülük.

A világ egyik legszebb pontján dolgozom, semmiért se cserélném el a munkámat - mondta Stipe Vujadinović, a tavakon közlekedő hét sétahajó egyikének kapitánya, aki szerint vétek úgy hazamenni Plitvicéről, hogy nem kóstoltuk meg a pisztrángból készült ételek valamelyikét.

Cavtatban egy kávézó pincéréé volt a napokban a főszerep. A 19 éves fiatalember az egyik asztalon talált egy táskát, amelyben 5000 euró és több hitelkártya volt, méghozzá PIN kódokkal együtt.

A tulajdonosuk - akiről annyit tudni, hogy a macedón parlamentben dolgozik - másnap visszament a kávézóba érdeklődni. Mint kiderült: nem emlékezett rá pontosan, hol veszítette el a táskáját.

A legnagyobb örömére hiánytalanul visszakapta mindenét. A pincér azt mesélte újságíróknak, hogy egyetlen pillanatra sem ingott meg, nincs az a pénz - állította -, ami megnyugtatná a lelkiismeretét, ha eltenné valaki más holmiját.A feledékeny macedón minden estre busásan megjutalmazta a becsületes cavtati pincért.

Top cikkek