Rab: szerelmi búvóhelyek, tengeri kilátással

Rab szigetén a Kamenjak hegyen élők különleges táblákkal demonstrálnak ellene, az önkormányzat vezetői ellenben semmi kivetnivalót nem találnak a nyilvános helyen szeretkezésben. Szlovéniában tilos és 420 euróba kerülhet a szex on the beach.

Félreérthetetlen pózban ábrázolt párokat mutatnak azok a tiltó táblák, amelyeket Rab szigetén, a Kamenjak hegyre felvezető utak egyikén helyeztek ki a hét elején a helybeliek. Errefelé, titkos erdei tisztásokon - kilátással a tengerre - van ugyanis a szigeten élő fiatalok kedvelt szerelmi búvóhelye.

A közelben lakók a napokban arra kérték az önkormányzatot, hogy rendeletileg tiltsa meg a nyilvános helyen szeretkezést a szigeten. Addig is, egyedileg legyártatott, különleges táblákkal demonstrálnak ellene. Mint mondják, leginkább a gyerekeiket féltik, mert azok persze folyton a párok után leskelődnek.

A polgármester a sziget önkormányzatának vezetésével egyetértésben viszont úgy nyilatkozott: a hivatalnak nincs joga és oka beleavatkozni mások magánéletébe, különösen, ha senki nem zavarnak azzal, amit csinálnak. Egyetlen feltételt szabtak a pároknak: a lakott területektől húzódjanak minél messzebbre.

Az Index.hr horvát internetes portál beszámolója szerint Horvátország az utóbbi években a "szexturizmus" fellegvára lett. Német, belga, angol internetes oldalakon például Rovinjt, Novalját (Pag szigetén), Hvart és Dubrovnikot ajánlják azoknak, akik szerelmeseknek való, elhagyatott öblöket keresnek. 

A Rabról szóló hírt szinte minden szlovén újság átvette. A tudósítások többsége azzal zárul: sajnos Szlovéniában rendeletileg tiltott, és 200-420 euróval (akár 100 ezer forinttal) büntethető például a tengerpari szex.

Meghitt öböl...
Meghitt öböl...
Top cikkek