Félelemből tűrik a molesztálást a zadari áruházban

Szexuális zaklatás és munkahelyi mobbing miatt nyomoz kedd óta a rendőrség a zadari Intersparban. A megalázott alkalmazottak nem mertek feljelentést tenni, az ügy úgy pattant ki, hogy valaki a mobiltelefonjával rögzítette két eladónő beszélgetését. Az áruházi szakszervezet elismerte, hogy több esetről is értesült, ám eddig vállalaton belüli megoldásra törekedtek.

Fenéksimogatás a raktárban, folyamatos szexuális molesztálás - egyebek mellett erről beszélgetett a zadari áruház két alkalmazottja. Az ügyészséghez került felvételen nem hangzik el az elkövetők neve, de amikor a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított, gyorsan kiderült: régóta húzódó ügyről van szó. Az egyik fenéksimogató munkatársat írásban már figyelmeztették, és szabadságra is küldték.

- Rettegés az életem, mióta visszatért - számolt be a Jutarnji List napilapnak a megalázott alkalmazottak egyike, folyamatosan beleköt a munkámba, a tudomásomra hozta azt is, addig csinálja, amíg fel nem mondok.

A munkahelyi mobbing zadari áldozatai nem mernek feljelentést tenni, mert féltik a munkájukat. A vállalati szakszervezet beismerte, hogy több bejelentés érkezett hozzájuk. A zadari ügyészség felkérésére a rendőrség most megkezdte a nyomozást.

Top cikkek