Splitben imádják a pikáns történeteket

Horvátország lett a leghumorosabb nemzet a Readers Digest lap európai felmérése szerint. A zágrábiak tréfálkoznak állítólag a legfelszabadultabban, a karlováciak a legszemérmesebbek, a dalmát férfiak pedig legszívesebben a nőkön nevetnek.

Tíz horvát városban összesen 500 járókelőt állítottak meg az elmúlt hetekben a Readers Digest újságírói, akik arra kérték őket, hogy tréfával, mesével, tánccal, grimasszal vagy viccel nevettessék meg őket. Minden kísérlet egy pontot ért, és minden előcsalt mosolyért további találat járt.

A felmérés végeredménye szerint a horvát fővárosban élők próbálkoztak a legszellemesebben, a spliti férfiak pedig szinte kizárólag csak nőkről szóló tréfákat adtak elő. Mindössze 39 közönséges viccet hallottak azonban csak a lap munkatársai, a karlováciak pedig egyetlen egy sikamlósabb témát sem érintettek.

Legnyitottabbnak a 25 évnél fiatalabbak és 65 évnél idősebbek bizonyultak, őket lehetett a legkönnyebben rávenni a viccelésre.

Mivel tíz megszólítottból öt sikeresen nevettetett, a horvátok érték el a legjobb eredmény az európai országok között. Mi magyarok közvetlenül utánuk végeztünk, az angolok, románok, és lengyelek előtt.

Horvátországban Zágráb, Eszék, Split, Varazdin, Zadar, Karlovac volt a városok sorrendje. Magyarországon pedig Szeged, Győr, Budapest, Miskolc, Debrecen és Pécs.

Top cikkek