A társkeresők nem hisznek a csodában

Az ideális nettárs diszkrét, megértő, vicces, és órákig lehet vele csetelni. A nők szívesen írják azt magukról, hogy igen jól néznek ki, sőt kifejezetten manöken méretekkel rendelkeznek. Szétnéztünk a legnagyobb horvát társkereső portálon, mint kiderült, a többség szégyelli, hogy az interneten ismerkedik.

Van-e tetoválásod, kivel élsz együtt, milyen kocsit vezetsz, mennyit keresel, fogyasztasz-e drogokat, követed-e a divatot? - csak néhány az Iskrica.com horvát társkereső portál regisztrációs kérdéseiből. A 250 ezer felhasználói profillal rendelkező oldalon állítólag kétszer annyi férfi van jelen, mint hölgy. Utóbbiak többsége saját bevallása szerint igen jól néz ki, sőt, kifejezetten manöken típus a bejelölt 170-180 centis magasságával, és 50-60 kilós testsúlyával. Abban is hasonlítanak, hogy általában titokban tartják a netes kalandjaikat, mert szégyellik bevallani a környezetüknek, hogy életük párját az interneten keresik.

 A családtagok sokszor úgy gondolják ugyanis, hogy a világhálón keresztül szövődő szerelmek csak illúziók, illetve komoly veszélyforrások. Regisztrációs lapok áttanulmányozása után az is világossá vált, hogy a társkeresők maguk sem hisznek a csodában - azaz, hogy épp itt, és épp most lelnek rá a nagy ő-re -, legfeljebb próbálnak esélyt adni neki.   

A Slobodna Dalmacija napilapban nemrég többen is vallottak netes kalandjaikról. Volt, aki elmesélte, hogy kedvenc csetpartneréről az első randin kiderült aztán, hogy épp az a fiú, akit a diszkóban már többször is visszautasított, amikor táncra kérte őt.

Egy 39 éves menedzsernő ellenben úgy vélekedett, hogy a világhálós ismerkedés változtatta meg az életét, hiszen a munkája miatt szinte sosem ért rá társaságba menni. A későbbi férjét is csetelés közben ismerte meg, és rögtön megtetszett neki, mert diszkrét volt, megértő, érzékeny, sohasem tolakodott, egyszóval ideális netpartnernek bizonyult. Szerencsére azóta komputerek nélkül is jól megértik egymást. 

Akadt olyan is, aki véletlenül az apja egyik alkalmazottjába habarodott be a neten. Hírből jól ismerte már, hiszen a papa folyton szidta a munkája miatt otthon a fiatalembert. Házasság lett végül ebből is, méghozzá atyai áldással.

Az idősebbek többsége ma is jobban bízik azért az újságok apróhirdetésében. A 70 esztendős Marko azt mesélte például a Večernji Listnek, hogy már háromszor talált feleséget a zágrábi napilapban feladott hirdetéseivel. Egyszer elvált, legutóbbi párja meghalt, most pedig egy 55 éves hölggyel él együtt.

Az Iskricán - a portál saját statisztikája szerint - kétezer 60 év feletti regisztrálta eddig magát, 10 százalékuk pedig már 70 és 85 év közötti. Többségük kihangsúlyozza az adatlapján, hogy csupán levelezőtársat keres.

Top cikkek