Fejtetőre állított kiállítás a graffitik helyén

A zömében épületeket ábrázoló fényképeket fejjel lefelé akasztották fel, vagyis a folyó vizében visszatükröződő látvány az érdekes. Az egyedi tárlatot leginkább akkor érdemes felkeresni, ha szépen süt a nap, és szélcsendes az időjárás.

Hamarosan megkezdődik az egy hónapig tartó önkéntes tavaszi nagytakarítás Ljubljanában, amikor is az utakat, tereket, parkokat csinosítja szinte az egész város. A „még szebb Ljubljanáért” mozgalom keretében a falfirkáknak is hadat üzennek ilyenkor a szlovén fővárosban élők, akik tavaly például 382 négyzetméternyi partfalat tisztítottak meg a központban.

Ekkor született egyébként az ötlet, hogy a graffitik helyén - azaz inkább helyettük - kiállítást kellene rendezni az összesen 41 kilométer hosszú, és Ljubljanát átszelő Ljubljanica folyó medrében.

Így a Hármashíd és a Vargák hídja között most kísérletképpen 11 fénykép - Dunja Wedam egyenként 6 négyzetméteres alkotásai - díszíti augusztusig a partfalat.  

A zömében épületeket ábrázoló fotókat fejjel lefelé akasztották fel, vagyis valójában a folyó másik oldaláról, a vizet nézve válik kivehetővé az eredeti kép.

Nem más ez, mint vizuális játék a természettel - magyarázza az alkotó, hozzátéve, a „Visszatükröződések” című, egyedi kiállítást leginkább akkor érdemes megtekinteni, ha szépen süt a nap, és szélcsendes az időjárás.

Top cikkek