Csak fiataloknak: Olcsó bulitaxi

Úgy tűnik, Zágrábban hamarosan megoldják a tinédzserek és egyetemisták egyik legnagyobb gondját, a hajnali hazatérést a szórakozóhelyekről. Egy hónapon belül indul a “Taxi teen” szolgáltatás, a tarifákat az ifjak pénztárcájához szabják majd. Egy új rendelet szerint 25 éven aluliaknak friss jogosítvánnyal, este 11 és hajnali öt között, tilos vezetni.

Fiatal párok szinte soha nem ülnek be együtt buli után taxiba, inkább külön a fiúk és a lányok. Utóbbiak az iskoláról, tanulásról és persze azokról a fiúkról beszélgetnek, akik tetszenek nekik. A fiúk meg inkább sportról, meg arról, hogy hova mennek másnap mulatni - számoltak be a tapasztalatairól a taxisok a Večernji list napilapnak. Szerintük leggyakrabban hétvégén, hajnali fél három és öt között keresnek a fiatalok taxit, amikor elindulnak a szórakozóhelyekről.

A megkérdezett fiatalok szerint legalább 40 százalékkal kellene mérsékelni a menetdíjat, hogy megérje nekik taxizni. Zágrábban két éve tervezik, hogy olcsó tarifákkal oldják meg a gyors és biztonságos hazajutásukat. Mostanra lehet valóság belőle, úgy tűnik végre megegyezés született a taxivállalatok, a szponzorok, és a város vezetése között. Azaz még karácsony előtt beindulhat a “Taxi teen” szolgáltatás, amely valóra váltja a szülők vágyát is, hogy ne kelljen ébren kornyadozniuk, amíg a gyerek úgy dönt, kibulizta magát. A költséges taxizás miatt ugyanis általában szülők fuvarozzák haza csemetéiket, és gyakran azok baráti körét is.


A “Taxi teen” jól jöhet majd azoknak a fiatal sofőröknek is, akik levesebb, mint két éve vezetnek. A diszkóbaleseteket megelőzendő Horvátországban új rendelet van ugyanis érvényben: 25 évesnél idősebb kísérő nélkül a fiatal, friss jogosítványosok nem ülhetnek kormány mögé éjjel 11 és hajnali öt óra között.

A fiataloknak nem mindig futja taxira
A fiataloknak nem mindig futja taxira
Top cikkek