Aki fizet, szolgáltathat!

Primoštenben több mint egy éve nem foghatók műholdas tévécsatornák, és rádióadók, sőt a mobiltelefonok is csak alig működnek. A helyi önkormányzat hadat üzent ugyanis a város feletti hegyen átjátszóadókat működtető szolgáltatóknak: csak akkor maradhatnak, ha fizetnek a közterület használatáért.

A T-Mobile és a Vipnet úgy döntött, nem enged a zsarolásnak, így Primošten nagyobbik része több mint egy éve rádió és tévéjel nélkül maradt. Az önkormányzat először 150 ezer kunát (5,4 millió forintot) kért az átjátszóadók megközelítéséért, azaz hivatalosan a hozzájuk vezető út szolgalmi jogáért. Mivel a szolgáltatók ezt visszautasították, az önkormányzat ledöntötte a villanyoszlopokat, felásta az utat, és 250 ezer kunára emelte fel a kártérítést.

Stipe Petrina polgármester, dacára a hosszú ideje tartó telekommunikációs blokádnak, jogosnak érzi a döntését. Igaz, hogy se pénz, se jel, de már nem sokáig, ígéri. A hivatal földalatti vezetékekkel akarja megoldani a problémát. Két év alatt behálózzák az egész várost, majd pályázatot írnak ki a kábelek működtetésére. A közeli szolgáltatóknak végül nem marad más választásuk, mint pályázni és fizetni? 

A műholdas tévéadók nélküli város
A műholdas tévéadók nélküli város
Top cikkek