Halászok a rost mellett
Még ha nem is eszik semmit az ember, az izolai halászok halsütése, kagylófőzése mindennapos látványosság a riván. Késő délutántól faszénparázson pirulnak a halak - amikor kész a napi menü, sörpadokat pakolnak szét a tenger partján, oda telepedhetnek le aztán az éhes turisták, no meg a helybeliek. Utóbbiak evés közben persze hosszasan kitárgyalják a napi tengeri eseményeket is, ki, mit fogott, és mi történt a hálójával, no meg, milyen volt az időjárás.
Jelenleg a tintahal a legfőbb téma, ennek van most ugyanis a szezonja, aki tehát mostanában jár erre, isteni fokhagymás tintahalakat kóstolhat a rostról.
Küldje el nekünk ön is a legszebb nyári élményét! Ha olyat látott az Adrián (Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Montenegró), amit szívesen megosztana másokkal, netán kipróbálásra is ajánlaná, akkor itt a lehetőség, kitüntetheti POLIPDÍJJAL!
A fényképeket rövid indoklással ide várjuk: adria@nepszabadsag.hu