Rekorder gyorshajtó és ittas vezetők a horvát utakon

A 30 esztendős Ante P., Metkovićból, minden idők horvát rekordere gyorshajtásban. BMW 740-es autójával 245 kilométer/ órás sebességgel száguldott el az elmúlt hétvégén a rendőrök radarja mellett a Zágrábból Splitbe vezető A1-es autópályán. 

A rekordlistát bővíti az az 54 éves sofőr is, akinek 4 ezrelék alkohol volt a vérében. Tomica P. (Kopčevacról) ráadásul többszörös visszaesőnek számít, hiszen eddig tizenháromszor követett el komolyabb szabálysértést, nyolcszor vonták be a jogosítványát - most sem volt nála semmilyen papír -, azon pedig, hogy nem kötötte be a biztonsági övét, szinte már nem is csodálkoztak a rendőrök, akik az elmúlt hétvégén 9416 közúti kihágást jegyeztek fel.Dacára a folyamatos, és előre bejelentett szigorú közúti ellenőrzéseknek, kétszázzal többen vezettek szabálytalanul, mint a megelőző hétvégén. Gyorshajtásért 2825-en kaptak büntetést, és 865 ittas vezetőt találtak a rendőrök.

A helyi lapok beszámolói szerint az elmúlt napokban összesen 533 baleset történt Horvátországban, hatan meghaltak, 61-en súlyosan, és 174-en könnyebben sérültek meg.

(Hírösszefoglaló)

Top cikkek