Nemzetközi bíróságra megy Szlovénia és Horvátország

A Hágai Nemzetközi Bíróságra bízza a vitás határkérdések rendezését Horvátország és Szlovénia. A két kormányfő, Ivo Sanader és Janez Janša abban állapodott meg vasárnap délután a szlovéniai Bledben, hogy mindkét ország elkészíti és jóváhagyatja a saját Parlamentjével a beadványát, amelyet aztán hamarosan eljuttatnak Hágába is.

Eközben újabb szlovén videó tűnt fel a YouTube-on, ezúttal Szlovén válasz a horvát idiotizmusra címmel. SlovenecSebastjan nicknevű készítője meglehetősen szókimondóan kritizálja a horvátokat - nemzetközi felmérésekre utal, melyek szerint még Castro Kubája is kevésbé korrupt, mint Horvátország, amit nemes egyszerűséggel Szlovénia medencés hátsó udvarának nevez - de kap eleget Ivo Sanader horvát miniszterelnök is a filmben.

Mint arról már beszámoltunk: videópárbaj zajlik néhány napja a YouTube-on. Először a '2karoslo' nicknevű, magát szlovénnak nevező felhasználó jelentetett meg egy kisfilmet arról, hogy Horvátország fejletlen állam, csak földlopásban jeleskedik, ezért meg kell akadályozni, hogy bekerüljön az unióba. A válasz nem sokáig váratott magára. A horvát ’franjo111' ellenfilmjében felhívja szlovén kollégája figyelmét arra, hogy Szlovénia csak néhány napig háborúzott a függetlenségéért, ez is oka annak, hogy Szlovénia fejlettebb lehet Horvátországnál, amely a komoly véráldozatokat követelő harcával igen sokat segített a barátjaként számontartott szomszédjának.

.

Az Adria Piránnál - kié,meddig?
Az Adria Piránnál - kié,meddig?
Top cikkek