A Mol megvásárolta a horvát Tifon kiskereskedelmi hálózatot

A Mol-csoport megvásárolta a horvátországi Tifon üzemanyag-kiskereskedelmi hálózatot - tájékoztatta a Mol kommunikációs osztálya az MTI-t csütörtökön.

 

A társaság közölte: 2007. augusztus 2-án, 9 hónapos tárgyalássorozatot követően megállapodást írt alá a Tifon horvátországi kis- és nagykereskedelmi társaság 100 százalékának megvételéről.

A Tifon, amely elismert kiskereskedő Horvátországban, jelenleg 36 kedvező elhelyezkedésű töltőállomással rendelkezik az ország teljes területén. Ezen túlmenően a társaság több mint 20 új prémium helyszínen folytat fejlesztési projektet, amelyeket várhatóan két éven belül befejez.

A Tifon üzemanyagtöltő állomásain az éves átlagos forgalom meghaladja a 4,2 millió litert, és kiskereskedelmi részesedése 2007 végére várhatóan eléri a 7 százalékot.

A tranzakció, amelyhez hatósági jóváhagyás szükséges, hozzájárul a Mol-csoport növekedési céljainak eléréséhez a kiskereskedelmi tevékenységében - jegyzi meg a magyar olajcég.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Mol-nak 25 százalékos tulajdona van az INA horvát olaj- és gázipari társaságban. A mostani akvizíció, amelyet a Mol stratégiai partnerei, az INA és a horvát kormány is támogatnak, megerősíti a Mol elkötelezettségét a regionális konszolidációban - teszik hozzá.

(MTI)

 

Top cikkek