Vízbe fulladt egy magyar nő Horvátországban

Két óra leforgása alatt tizenhét fokot esett a hőmérséklet hétfőn az Adrián. Délben még 32 Celsius-fokot mutattak a hőmérők, nem sokkal később 15 fokra süllyedtek a higanyszálak. Északkeletről erős szél támadt, a rádióadók kora reggeltől figyelmeztettek a vihar érkezésére.

Mindenütt felhívták a nyaralók figyelmét arra is, hogy életveszélyes lehet ilyenkor a tengerben fürdeni.

A orkánszerű bóra olyan erővel csapott le az Észak-Adrián, hogy utakat kellett lezárni, a kikötőkből pedig nem tudtak elindulni az utasszállító hajók, így néhány órán át a környező szigeteket sem lehetett megközelíteni.

Két kislányt gumimatracról mentettek ki Rijeka közelében, többek, köztük egy négytagú család, és két cseh turista például gumicsónakkal vágtak neki a tiltás ellenére is az erősen hullámzó tengernek. Több mint ötven esetben riasztották a parti őrséget.

Egy idősebb magyar házaspár közvetlenül a vihar előtt indult el evezni, a hirtelen támad szél aztán felborította őket Sveti Marko szigete mellett, a Krk szigetére vezető hídnál. A férj még partra tudott úszni, 59 éves feleségét azonban órákkal később, holtan találták csak meg.

A házaspár a Quaestor Travel utasa volt, az utazási iroda budapesti központjában érdeklődésemre elmondták: munkatársuk a helyszínen mindenben segíti a családot. A házaspárnak volt biztosítása, így a holttest hazaszállítását a biztosító intézi majd.

   

   

Vihar előtt Kastelán
Vihar előtt Kastelán
Top cikkek