Jégtánc Krken tengeri kilátással

Bár a hőmérők kint több mint harminc fokot mutatnak, a közel 800 négyzetméteres csarnokban kora reggeltől késő éjszakáig lehet majd korcsolyázni egy nagyjából 65 méterszer 65 méteres területen. A nyári jégpálya Krk sziget és a hasonló nevű város egyik legnagyobb látványossága lesz a jövő héttől.

Ötven méterre a tengertől, az autóbusz-pályaudvar egyik betonozott részét befedve készül a nyári jégpálya Krk városában. A 800 négyzetméteres területen a legnagyobb hőségben is korcsolyázásra alkalmas idő lesz. Számos kiegészítő létesítményt építenek fel hozzá, ahol enni, inni, zenét hallgatni is lehet, sőt esténként dj-k biztosítják a jégtánchoz megfelelő hangulatot.

A kezdőknek oktatók mutatják meg majd az alapfogásokat, a haladóbbak pedig a profi korcsolyázók bemutatóin látott figurákat gyakorolhatják.

A krki jégpálya a jövő héten nyit és augusztus végéig minden nap reggel kilenctől, éjjel kettőig várja majd a téli sportok szerelmeseit. Az Adria partján egyedülálló nyári jégpályát egy rijekai cég (Velemi) üzemelteti majd. Jégpálya működtetésében télen, Rijekában, már szereztek tapasztalatokat, azt azonban, hogy Krken a nagy hőségben hogyan oldják meg a jég hűtését, nem árulták el. 

Egyelőre nem dőlt még el, hogy pontosan melyik napon nyitják meg a jégpályát, és mennyi lesz a belépő, a Velemi szakemberei annyit közöltek: a jég készen áll, a próbaüzem után a pálya a jövő héten biztosan kinyitja a kapuit.

A látványosságot a helyiek is nagyon várják, hiszen döntő többségük eddig még soha nem próbálhatta ki a korcsolyázást.

 

Krk: hűsölés meleg napokon is
Krk: hűsölés meleg napokon is
Top cikkek