Felborult egy magyar autó – kihelyezett konzul Splitben

Súlyosan sérült német turistához riasztották tegnap a mentőket kora délután Lovinacból. A Zágráb-Split autópálya Gospić és Sveti Rok alagút közötti szakaszán először egy német autó sodródott le az út szélére. A mentősök alig kezdtek hozzá a sérültek ellátásához, amikor a szemük láttára egy cseh autó csapódott a szalagkorlátba.

Az orvos azonnal odasietett, sajnos a vezetőjén már nem tudott segíteni. A cseh sofőr felesége és három gyereke túlélte a balesetet.
Eközben újabb ütközéssorozat történt - alig tíz perc alatt tehát három szerencsétlenség zajlott le -, több autó is egymásba rohant. A sebesültek száma ekkor már hétre nőtt. Felborult egy magyar autó is, a horvát rendőrség tájékoztatása szerint 62 esztendős utasát a mentősök szinte sértetlenül szabadították ki.
(A sérülteket a gospići kórházba szállították, egyikük sincs életveszélyben.)
Az autójával felborult magyar egyelőre nem kért konzuli segítséget - tudtuk meg Babity János Splitbe kihelyezett konzultól, aki épp most kezdi meg nyári szolgálatát a Zadartól Dubrovnikig tartó Adria szakaszon. Az angolul, horvátul egyaránt jól beszélő külügyi szakembert a horvát rendőrség mostantól automatikusan riasztja, ha az adott területen magyar állampolgárt ér komolyabb baleset, vagy netán bűncselekménybe keveredik a honfitársunk.  Az ideiglenes konzul elsősorban érdekvédelmi ügyekben segít, no meg az úti okmányok elvesztése esetén, de természetesen szívesen ad felvilágosítást, ha arra van szükség, orvosi ellátásról, sőt, akár még autómentők telefonszámáról is.

Babity János szeptember közepéig e-mailben is elérhető, telefonszáma pedig: 00-385-99-558-5555.   

   

Bármi jöhet a kanyar után
Bármi jöhet a kanyar után
Top cikkek