Levegőspagetti Ludek bohóc módra

Finom? - kérdezte Ludek a körülötte csoportosuló gyerekektől, aki visítva igeneltek, sőt repetát is kértek a képzeletbeli spagettiből, amit a Zágrábból érkezett bohóc „levegővillával” porciózott szét közöttük a Diocletianus palota főterén.

Ezzel vette kezdetét a négy napig tartó spliti utcai vígasság, amire több mint 30 horvát, spanyol, francia fellépő érkezett. Az akrobaták, zsonglőrök, és bohócok tarka kavalkádját ki se lehet kerülni majd, hiszen ott lesznek a riván, a főbb utcákon, és természetesen a piac mellett is.
Az első dalmát utcafesztivál jelszava a felhőtlen bolondozás, a performanszokat azonban nem csupán nézni lehet, a vállalkozóbbak megtanulhatnak zsonglőrködni, sőt akár még gólyalábon járni is.
Ludek bohóc végül már teljesen berekedve, de töretlen mosollyal egy faorsót kezdett kötél segítségével a magasba dobálni. A gyerekek teli torokból biztatták, hogy egészen az égig szálljon.
Óvatosan körbelestem, és megnyugodva láttam, a felnőttek is szájtátva, lélegzet visszafojtva bámulták a gyönyörűen kivilágított haragtorony felé szálló faorsót. Bizonyítva ezzel is, valójában milyen könnyű elvarázsolódni.

Ludek bohóc akcióban
Ludek bohóc akcióban
Top cikkek