Gyilkosság a naturista kempingben

Belehalt a sérüléseibe az az olasz turista, akit egy héttel ezelőtt támadtak meg Krk szigetén egy elvileg zárt, azaz csak tagsági igazolvánnyal igénybe vehető naturista kempingben.

Pierangelo Cerana a Whirlpool nyugdíjas igazgatója volt, és 16 éve visszatérő vendége ennek a kempingnek, ahová, mint mindig, most is a feleségével érkezett. (Az asszonyt a történtek idején családi ügyek szólították vissza néhány napra Olaszországba.)

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy kik és miért ütötték le a 61 éves férfit a kemping étterme előtt, a rablógyilkosságot a rendőrség kizárta, hiszen Cerana minden értéktárgya hiánytalanul előkerült.

A nyomozók csak annyit árultak el: elég sok használható nyom maradt a helyszínen, ezekből biztosnak tűnik például, hogy ketten voltak az elkövetők.  Turistákat ért támadások:

2005. augusztus 30.  - Egy 71 éves olasz nőt rabolt ki két horvát férfi Opátiában az Imperiál hotel előtt. Az idős nő tizenegy napos kórházi kezelés után belehalt a rablók bántalmazásába. 2005. október 15. - Egy 30 esztendős angol férfit leütöttek, kiraboltak Poreèben, majd a testét a tengerbe dobták. Mint később kiderült, az angol fiatalember ekkor még életben volt. Huszonöt és huszonnyolcéves gyilkosait hamar elkapták, és 14, illetve 12 évre börtönbe zárták.

2006. június 25. - Négy spliti fiatalkorú az egyik városi strandon félig agyonvert egy holland újságírót, mert azt hitték róla, hogy azért fényképezi a strandolókat, mert pedofil. 2006. július 16.  - Egy sibeniki férfi megölt, és megcsonkított két angol férfit.

2006. szeptember 14. - Ismeretlenek azért bántalmaztak Split belvárosában egy homoszexuális párt, mert a két német férfi kézen fogva sétált az utcán.

(Vjesnik)

Top cikkek