Vegyen horvát halászkunyhót százhatvanmillió forintért

Mindegy mennyibe kerül, csak régi legyen - így foglalhatnánk össze a legújabb trendet a horvát ingatlanpiacon. Hol van már a tengerre néző új épületek varázsa, és a luxuspartman építési láz.

Azaz úgy pontosabb megfogalmazni: az építők láza nem csökkenne, csak a vásárlók keresnek most már valami egészen mást.

Maguk a horvát ingatlankereskedők is elámultak azon, hogy Dubrovnikban például egy 44 négyzetméteres óvárosi lakás négyzetméteréért közel 16 ezer eurót, azaz négymillió forintot is kifizetett valaki, igaz a 176 millió forintos vételárért gyönyörű kilátás is járt a nyílt tengerre.

(Oprah Winfrey, az ismert amerikai tévés személyiség, és a világ egyik leggazdagabb asszonya, 1,2 milliárd forintért vett nemrég házat szintén Dubrovnik óvárosában.)

Kicsit délebben, Cavtaton jegyzik az egyik rekordot, egy 100 négyzetméteres régi villa 300 millió forintért kelt el.

Splitben 10 ezer eurós, azaz 2,5 millió forintos négyzetméteráron alig néhány ajánlatot találhatunk a belvárosban, noha a közvetítőket szinte ostromolják a tőkeerős, készpénzes vevők. A riván nemrég 125 millió forintért ment el egy lakás, a Meje városrészben pedig 2,5 millió eurót, úgy 625 millió forintot fizetettek ki egy 260 négyzetméteres házért 2100 négyzetméteres telekkel.

Abszolút rekordként Braèon egy 150 négyzetméteres nyaraló és a hozzátartozó 40 hektáros terület 2,15 milliárd forintért talált gazdára, így azon már nem is csodálkozott el senki, hogy ugyanezen a szigeten egy halászházikóért 160 millió forintot adott valaki.

A  horvát ingatlanszakértők  őszinte  csodálkozással kommanetálják a  jelenséget, mondván: megfejthetetlen,miért  érnek meg  akár csillagászati összegeket  is a  csatorna  nélküli,  sötét  óvárosi lakások, amikor hasonló áron újépítésű, minden luxussal  ellátott, tengerparti  házakat  kínálnak.

Óvárosi lakások csillagászati összegekért
Óvárosi lakások csillagászati összegekért
Top cikkek