Húsvéti programok a gödöllői kastélyban

A Gödöllői Királyi Kastély húsvéti programokkal várja az érdeklődőket április 5-én és 8-án: 5-én ünnepi koncerttel, 8-án az Erzsébet királyné kedvenc virágáról elnevezett Ibolya-nappal ünnepelhetnek az odalátogatók.

A húsvéti koncert április 5-én, 19 órakor kezdődik a díszteremben, ahol Händel, Bach és Telemann művei hangzanak fel Zádori Mária, Kállay Gábor, Soltész István és Dobozy Borbála közreműködésével.

Április 8-án hagyományteremtő szándékkal Ibolya-napot tartanak Erzsébet királyné kedvenc virágának jegyében, ahol többek között dísznövényvásár és ásványkiállítás is lesz, valamint a gyermekek számára bábelőadást is tartanak.

A kastélyparkban lehet majd hintón járni, lovagolni, és az érdeklődők kipróbálhatják az úgynevezett húsvéti kisvonatot is. A kávézóban ibolyás ételkülönlegességet kínálnak, a díszteremben pedig a királyné koronázási díszruhájának másolatát tekinthetik meg az érdeklődők.

A kastély főszárnyában látható kiállításokra ezen a napon 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt az Ibolya keresztnevű látogatók és az ibolyaszínű ruhában érkezők.

A 15. házassági évfordulójukat ünneplő ibolyalakodalmasok az anyakönyvi kivonat bemutatásával április 8-án ingyenesen nézhetik meg az állandó kiállításokat. Az akcióra sok érdeklődőt várnak, mivel 1992-ben Magyarországon 57 ezer pár mondta ki a boldogító igent. A kastélyban áprilistól rengeteg programmal várják az érdeklődőket a királyné koronázásának 140., első magyarországi látogatásának 150. és születésének 170. évfordulója alkalmából az áprilistól decemberig tartó rendezvénysorozaton.

Áprilistól a kiállítások hétfőn is nyitva lesznek 10 és 18 óra között, s a gödöllőiek akkortól 50 százalékos kedvezménnyel nézhetik meg az állandó kiállításokat.(MTI)

Kiállítások, gyermekrendezvények várják a vendégeket a királyi kastélyban
Kiállítások, gyermekrendezvények várják a vendégeket a királyi kastélyban
Top cikkek