Medvetour Berlinben

Az ötlet az Amelie csodálatos élete című filmből származik, csak itt a kerti törpe helyett szőrmeállatkák utaznak. Általában veterán mackók. Két berlini fiatalember nemrég utazási irodát alapított Teddy Tours Berlin néven, amely a plüss házi kedvenceket viszi belvárosi körutakra, és küldi vissza a tulajdonosnak megannyi kedves fotó kíséretében.

Az első túra ezen a héten indul, és az érdeklődés nem csekély: eddig hatan jelentették be sokat megélt mackójukat egy kis kikapcsolódásra. Sőt, már konkurencia is akad, a My Teddy On Tour vállalkozás akár háromhetes utazás szervezését is vállalja. Az általában viharvert állatok bicikli-utánfutóban járják be a város nevezetességeit, de külön kérés (és díjazás) fejében akár a KaDeWe luxusáruházba is elviszik őket bevásárolni. Az alaptúra elég borsos árú, 75 euróba kerül, de ebben benne van a Brandenburgi kapu, az Olimpiai stadion vagy a Kurfürstendamm megtekintése.

A medvetulajdonosok komolyan veszik kedvenceik kiruccanását. Az egyik résztvevő a Tagesspiegel című lap beszámolója szerint kis kofferrel és kötött pulóverben érkezett postán, Düsseldorfból. Egy másik utazni vágyó egyenesen Hollandiában szállt postára, hozzá egy levelet is mellékelt a tulajdonos, amelyben a szervezők nyakának kitekerését ígérte, ha mackójának bármilyen baja esik. A korosabb plüssállatok láttán felmerül a vállalkozás kiszélesítésének lehetősége is: némi plasztikai sebészet, egy kis fül-, szem- vagy orr-reparáció...

Top cikkek