Autózás üdülési csekkel

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott üdülési csekkel rendelkezők a jövőben már támogatott módon vehetik igénybe személygépkocsijukat az üdülésük, pihenésük, kikapcsolódásuk színhelyének eléréséhez.

A Mol Rt. és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány képviselői együttműködési megállapodást írtak alá az üdülési csekk 2006. február 15-től Mol-töltőállomásokon való felhasználhatóságának bevezetéséről - tájékoztatott az MTI útján az alapítvány. Az üzemanyagra is felhasználható kétszer 5000 forint összegű üdülési csekket csak 30 ezer forint feletti, névre szóló megrendelés esetén biztosítunk kizárólag felnőttek részére.

Az üdülési csekk felhasználásánál a Svájcban és Franciaországban már évtizedek óta sikeresen működő csekkrendszer mintáját vette át az alapítvány. A felhasználás köre minden országban kiterjed szálláshelyek, étkezés, távolsági tömegközlekedési eszközök, kulturális és sportprogramok igénybevételére.

Hazánkban az üdülési csekkel jelenleg 2700 hazai szállásadó szolgáltatásait, 300 utazási iroda belföldi programjait, tömegközlekedési vállalatok helyközi menetjegyeit, államilag támogatott kulturális fesztiválok részvételi díjait, balatoni horgászengedélyeket, gyógyfürdő- szolgáltatásokat, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert belépőjegyeit lehet kiegyenlíteni. (MTI-OS)

Top cikkek