Szupergazdagok kedvence a Gresham

A leggazdagabbak mérvadó lapja az idén a világ legjobb szállodájává a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestet választotta. Az egy éve nyílt luxusszálloda a milánói Bulgari Hotelt és a Buenos Airesben lévő Faena Hotel + Universet előzte meg az amerikai Robb Report luxusmagazin tesztjében.

A magazin előfizetőinek éves átlagjövedelme 1,2 millió dollár, nem véletlenül nevezik a kiadványt világszerte a szupergazdagok lapjának. A Robb Report toplistája a budapesti Four Seasons számára óriási elismerés, a legnagyobb, amit eddig kaptak - fogalmazott Julien Carralero, aki az első naptól igazgatja az amúgy máris számos díjjal kitüntetett luxushotelt.

A Gresham-palotában kialakított luxusszálloda borsos árai dacára is számos telt házas napot könyvelhetett el az elmúlt hetekben, a foglaltságról pontos adatokat a cégcsoport szabályai szerint sosem közölnek. Az viszont tudható, hogy nem egy vendég szállt már meg az éjszakánként 4200 euróért (több mint egymillió forintért) kibérelhető királyi lakosztályban, miként a csupán 500 euróval olcsóbb két elnöki lakosztályban is. A luxusszálloda listáján szereplő szobaárak 250 eurónál kezdődnek, ami azt jelenti, hogy egy átlagos szobájukért is legalább 60 ezer forintot kell fizetni. Érdekes, hogy mindezek ellenére a Four Seasons pesti vendégeinek csak a fele üzletember, a másik fele turista. A magánemberként utazók, illetve a Gresham teljes vendégkörének többsége Észak-Amerikából érkezik, a második helyen az angolok állnak. A Robb Report magazin díja óriási jelentőségű a minden luxusszálloda legfőbb célcsoportját jelentő szupergazdagok Budapestre csábításában - mondta Carralero.

A világ legjobb szállodája az idén a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
A világ legjobb szállodája az idén a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
Top cikkek