Kényeztetés - nemcsak golfozóknak

A Vas megyei Bük szélére érve pillantja meg az utazó a Dunántúl egyetlen ötcsillagos szállodáját. A sorompónál nincs idő végigolvasni a szálló nevét, csak a bejárat előtt állva lehet kibetűzni: Radisson SAS Birdland Resort & Spa.

A hosszú elnevezés helyett sokan csak a büki Radissonként emlegetik a szállodát. A Resort egy olyan speciális üdülőhelyet takar, ahol a szálloda mellett welness- és egy villapark is található, míg a Spa a gyógyfürdőhelyi besorolást jelzi. A büki létesítmény ugyanis gyógyfürdőnek is számít, a saját termálkútjából feltörő 34-36 fokos víz összetétele megegyezik a közeli büki gyógyfürdő vizének összetételével. A vendégeket két szakorvos szolgálja ki, az úgynevezett Spa-menüben pedig hetvennél is több különböző kezelés, illetve kényeztető, szépítő, felfrissítő szolgáltatás található.

A Spa-menüben pontosan leírják az egyes kezelések menetét. Étvágygerjesztőnek álljon most itt néhány szolgáltatás fantázianeve. Lehet találgatni, mit takar a Kleopátra-szertartás, a Jázminos Lulur-szertartás, a Tahiti-virágzás- vagy éppen az Egzotikus kéz-rituálé. A kezelések között akad 15 perces, de kétórás is, az árak ötezer és harminchatezer forint között mozognak.

Azok a vendégek, akik nem kérnek a külön kezelésekből, ingyen élvezhetik a hotel welnessrészlegének szolgáltatásait. A 3500 négyzetméteres gyógy- és termálfürdőben az úszó- és az élménymedencék mellett többek között szauna, edzőterem, szolárium is van. A wellnessrészleg mindenki számára nyitott. A büki Radisson húzószolgáltatását a nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas 18 lyukú golfpálya kínálja, amit csak engedéllyel rendelkező golfjátékosok használhatnak, ám az oktató- és gyakorlópályákon bárki elsajátíthatja a sportág alapjait. A szálloda forgalmát alapvetően befolyásolja a golfszezon, mivel a vendégek egyötöde a golfozási lehetőség miatt érkezik a büki létesítménybe. A golfszezonban valamennyi hétvégén rendeznek versenyeket, illetve úgynevezett társasági golfnapokat. Utóbbiakat olyan cégek szponzorálják, amelyek egy-egy hétvégére meghívják VIP-ügyfeleiket, akik számára egyéb programok mellett golfoktatást is szerveznek.

A vendégek nagyjából fele-fele arányban érkeznek az ország határain belülről, illetve azon túlról. Az osztrák, német és svájci vendégek a hétköznapokat, a magyarok pedig elsősorban a hétvégéket választják. Az árak az ötcsillagos színvonalhoz igazodnak: az egyágyas szoba főszezonban éjszakánként 140 euróba, az elnöki lakosztály 540 euróba kerül, igaz, ebben az összegben számos szolgáltatás is benne foglaltatik. A nyári holtszezonban speciális kedvezmények is akadnak, az idén például augusztus 18-ig él az úgynevezett családi ajánlat, amely két felnőttnek és két gyermeknek 540 euróért kínál háromnapos félpanziós ellátást.

A levesek ára például ezer forint alatt marad, a legtöbb főétel 1500-4800 forint között van, ám a borlapon szereplő sok márkás italért mélyen a pénztárcába kell nyúlni. A két étterem közül az egyik büférendszerben működik.

A golfpálya versenyekre is alkalmas
A golfpálya versenyekre is alkalmas
Top cikkek