Antihősök ideje

Michelangelo lecsúszott a dobogó legfelső fokáról. Ötszáz évnyi vezető szerepét veszíti el az utóbbi évtizedekben az itáliai művészet szimbolikus alakja. Az antihősök évszázadában, úgy látszik, antihősöket rémlünk viszontlátni a vásznakon is. Caravaggio vásznai most június 13-ig egyszerre láthatók – Rómában.

'Termékeny párbeszédet folytatni az iszlámmal'

Európa jövője attól függ, hogy tud-e termékeny dialógust folytatni az iszlámmal, vagy pedig képtelen egy efféle dialógusra - fejti ki álláspontját a neves szociológus, Alain Touraine a La Repubblica című lapban.

Új riviéra épül az Isztriai-félszigeten

Pulától Rovinjig épül a brijuni riviéra, amely néhány éven belül több száz szálláshelyet kínál a csaknem 40 kilométer hosszan kiépülő parti sétány mentén. A 4-5 csillagos szállodák sorával nem "új Dubajt" akarnak építeni, hanem természetközeli, elsősorban a gasztronómiai adottságokra alapozó terveik vannak.

Friss gyümölcs a küszöbön

Miként vegye sorra a görög szigetvilág látnivalóit az utazó, hogy kerülhetők el a gikszerek és ki az a Jorgosz? - többek között erről beszélgettünk Katarína Hajnalovával, az Aeolus utazási iroda területi vezetőjével.

Örök szerelem

Görögország szerelmesei gyakran egy életen át hűségesek maradnak az első szigethez, ahol partot értek.