A tojásról szól a hétvége Siófokon
Három napig minden a tojás körül forog Siófokon péntektől - ígérik az utóbbi években ezreket vonzó, hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi tojásfesztivál szervezői.
Az október második péntekére eső Tojás Világnapjához kapcsolódó rendezvénysorozat célja a tojás népszerűsítése, és az, hogy a tévhiteket eloszlatva a tojás újra visszakaphassa az egészséges táplálkozásban elfoglalt rangját.
Az ötletgazda és a fesztivál fő szervezője a tojástermeléssel és a tojástermékek forgalmazásával foglalkozó ádándi székhelyű Pasteur Tojásfeldolgozó Kft. tulajdonosai, Kovács Antal és családja, akiknek - valamint a Balaton Rendezvényszervező Iroda és a Tojás Kézműves Egyesület közös munkájának - köszönhetően a balatoni utószezon egyik legnagyobb turisztikai attrakciójának ígérkezik a tojást népszerűsítő siófoki program.
Az előadások, kiállítások, hasznos gasztronómiai tanácsok és bemutatók mellett lesz népművészeti és kézműves vásár, valamint számos családi program koncertekkel fűszerezve.
Benke László mesterszakács vezényletével az idén is lesz Guinness-rekordkísérlet: a különböző nemzetiségű séfekből verbuválódott csapat vasárnap délelőtt Siófok főterén Krúdy Gyula kedvenc ételét készíti el. A lecsós alapú fogáshoz 6000 főtt tyúktojást, 2000 főtt fürjtojást, 80 kiló vöröshagymát, 40 kiló étkezési paprikát, 20 kiló paradicsomot, különböző fűszereket és 120 kiló tarhonyát használnak majd fel.
Az előző évekhez hasonlóan a déli harangszót követően a közönség most is megkóstolhatja az ételt.