Adventi kastélynapok Gödöllőn

Ünnepi műsorral készül a Gödöllői kastély a karácsonyra: az adventi készülődés során bábszínház, koncertek, színházi előadások, opera és kosztümös tárlatvezetések várják a látogatókat.

Az állami üdülőkről kér tájékoztatást Siófok polgármestere

Tájékoztatást kér Balázs Árpád Siófok fideszes polgármestere a pénzügyminisztertől és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től az állami üdülők eladása miatt.

Poroszlóról indul a Tisza-tavi jégtúra

Speciális felszerelést nem igényel, ám téli túrázásra alkalmas réteges ruházat, vízálló lábbeli, esőkabát és váltóruha azért jól jöhet a január 30-án megrendezett hagyományos jégtúrán.

Kampányszív: tippek Valentin-napra

Ha kell egy kis romantika, számos érzelmes program és helyszín közül választhatunk Valelntin-napon, bár február 14. elsősorban a virágkötő lobbi és Bálint gazda nagy napja.

Városkapukban a kocsonya

Február 19–21. között ismét kocsonyafesztiválra és történelmi időutazásra hívogatja látogatóit Miskolc. A több tucat helyszín közül ezúttal a városkapuknak szánták a főszerepet a rendezők.

 

A tojásról szól a hétvége Siófokon

Az október második péntekére eső Tojás Világnapjához kapcsolódó rendezvénysorozat célja a tojás népszerűsítése. Idén is lesz Guinness-rekordkísérlet: vasárnap délelőtt Siófok főterén Krúdy Gyula kedvenc ételét készítik el: 6000 főtt tyúktojás, 2000 főtt fürjtojás, 80 kiló vöröshagyma, 40 kiló étkezési paprika, 20 kiló paradicsom és 120 kiló tarhonya felhasználásával.

Három napig minden a tojás körül forog Siófokon péntektől - ígérik az utóbbi években ezreket vonzó, hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi tojásfesztivál szervezői. 

Az október második péntekére eső Tojás Világnapjához kapcsolódó rendezvénysorozat célja a tojás népszerűsítése, és az, hogy a tévhiteket eloszlatva a tojás újra visszakaphassa az egészséges táplálkozásban elfoglalt rangját. 

Az ötletgazda és a fesztivál fő szervezője a tojástermeléssel és a tojástermékek forgalmazásával foglalkozó ádándi székhelyű Pasteur Tojásfeldolgozó Kft. tulajdonosai, Kovács Antal és családja, akiknek - valamint a Balaton Rendezvényszervező Iroda és a Tojás Kézműves Egyesület közös munkájának - köszönhetően a balatoni utószezon egyik legnagyobb turisztikai attrakciójának ígérkezik a tojást népszerűsítő siófoki program.

Az előadások, kiállítások, hasznos gasztronómiai tanácsok és bemutatók mellett lesz népművészeti és kézműves vásár, valamint számos családi program koncertekkel fűszerezve.

Benke László mesterszakács vezényletével az idén is lesz Guinness-rekordkísérlet: a különböző nemzetiségű séfekből verbuválódott csapat vasárnap délelőtt Siófok főterén Krúdy Gyula kedvenc ételét készíti el. A lecsós alapú fogáshoz 6000 főtt tyúktojást, 2000 főtt fürjtojást, 80 kiló vöröshagymát, 40 kiló étkezési paprikát, 20 kiló paradicsomot, különböző fűszereket és 120 kiló tarhonyát használnak majd fel.    

Az előző évekhez hasonlóan a déli harangszót követően a közönség most is megkóstolhatja az ételt.

Top cikkek