Családok, figyelem!

Bár a naptár még csak februárt mutat, semmi kétség, indul a szezon. A hosszabb-rövidebb kiruccanások, nyaralások tervezéséhez kiváló hátteret nyújt az utazás kiállítás – ahogy az előző években, idén is.

A február 27-én, azaz mellékletünk megjelenésével egy időben, szakmai nappal kezdődő turisztikai seregszemlén több mint harminc ország ötszáz kiállítója várja az érdeklődőket. Péntektől vasárnapig azonban már a nagyközönségé a terep, annál is inkább, mert a rendezvény kiemelt témája ezúttal a családi utazás. Nemcsak a prospektusajánlatok között, hanem ténylegesen is: az utazási irodák családoknak szánt ajánlatai ugyanis külön, a családi utazások szigetén, egy helyen jelennek meg. A látogatói igényekhez igazodva a kiállítás területén ezúttal is működik gyerekjátszó, így a család minden tagjának szórakoztató vagy éppen pihentető percekben is része lehet.

PONTOK, DÍSZVENDÉGEK

A tavalyi nagy siker nyomán ismét lesz közönségjáték. A részvétel egyszerű, hiszen minden megvásárolt belépőjegy mellé jár egy-egy pontgyűjtő füzet is. Tavaly az ügyességi játékok és a kérdések a világ földrészeivel voltak kapcsolatosak, a helyes válaszok mindegyike egy-egy pecsétet, pontot eredményezett. A feladatokat ezúttal, talán mondani sem kell, a családi utazásra hangolták – azokat kicsiknek és nagyoknak közösen, az utazásra való készülődés jegyében kell megoldaniuk.

Az idei rendezvény külföldi díszvendége Tunézia – az észak-afrikai ország standján kézműves gyermekjátszó működik, a színpadon pedig tunéziai néptánc- és divatbemutatóknak örülhet a közönség. A belföldi díszvendég Pécs, a kultúra városa – sokszínűségét a stand és programjai egyaránt tükrözik –, a kulturális díszvendég pedig Matyóföld.

Az A pavilonban folyamatosak lesznek a színpadi programok, a kiállítók standjain pedig különböző nyereményjátékok, gyerekjátszók, koncertek gondoskodnak a jó hangulatról.

ONLINE OLCSÓBB

A kiállítással egy időben rendezik meg a Karaván Szalon kemping- és karaván kiállítást, a BringaExpót, valamint első ízben az Afrika Expót. A négy rendezvény közös belépőjeggyel látogatható. A második, harmadik és negyedik napra elővételben, online vásárolt jegyek 1900 helyett 1500 forintba kerülnek, az elektronikus vásárlás további előnye, hogy ily módon elkerülhető a sorban állás.

További részletek:
www.utazas.hungexpo.hu
www.facebook.com/utazaskiallitas

 

Top cikkek