HÍREK

Utazás hírek

ISMÉT UTAZÁS KIÁLLÍTÁS

Az ország legnagyobb turisztikai kiállítását az idén 2013. február 28. és március 3. között, csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a Budapesti Vásárközpont A pavilonjában. Az idei rendezvényen a hagyományos kínálatokon kívül az érdeklődők számos tematikus ajánlatból válogathatnak (szenior-, diák- és nászutak, aktív pihenés, sportturizmus, ökoturizmus, családi utak, fesztiválturizmus, kulturális turizmus, akadálymentes ajánlatok). A kiállítás külföldi díszvendége Szlovákia, belföldi díszvendége Nyíregyháza lesz, míg a kultúrát díszvendégként Kalocsa képviseli. Egyidejűleg a további kiállításokra kerül sor: Karaván Szalon (F pavilon), PORT.hu Bringaexpo (G pavilon), Sport kiállítás (C pavilon), Egészség és Életmód kiállítás (D pavilon).

FOTÓKIÁLLÍTÁS A NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZBAN

2013. február 12–28. között tekinthető meg a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában Becker Irén és Szabó Béla fotókiállítása. A szerbiai Tara Nemzeti Parkban készült felvételek egyikét (Becker Irén: Ház a sziklán) 2012 augusztusában a National Geographic a hónap fotójává választotta. A kiállítás hétköznap 11–18, hétvégén 13–18 óra között, illetve az előadások szünetében látogatható.

MÉG SZEBB LESZ TIHANY

Március végéig várhatóan befejeződik Tihany 2011-ben elkezdett felújítása. Tavaly átadták a megújult főteret és a kálváriát, újjáépült a Füredi-öböl legszebb panorámáját kínáló Pisky sétány, és az úgynevezett Visszhang parkoló helyén létrejött egy új rendezvénytér is. Az év eleje óta több helyen is kicserélték a közműveket, új díszburkolat épült, a műemléki területen földbe kerültek a korábbi légkábelek, s a program a következő hetekben kertészeti munkákkal, parkosítással és a még hiányzó burkolatok elkészítésével fejeződik be. A 793 millió forintra rúgó költségeket az Európai Unió és a magyar állam együttesen csaknem 600 millió forinttal támogatja.

 

Top cikkek