Repülőjegy – az utazás első kelléke

A repülőjegy nem egyenlő az utazással, még akkor sem, ha minden külföldi kaland annak megvételével kezdődik – írná az utazók bibliája, ha lenne olyan. A részletek megszervezésében segítenek a diszkont-légitársaságok honlapjai, amelyek egyben afféle okos utazási irodák is.

Bizony, nem árt leszögezni, hogy a repülés, bár az utazás egyik legjobb élménye, pusztán alapja lehet egy-egy hétvégi kiruccanásnak. Ahhoz azonban, hogy ez komplex élménnyé álljon össze, szükségünk van szállásra, transzferre, autóra és számos más szolgáltatásra. Ám ahogy a repülőjegyet megvehetjük olcsón a légitársaságok, például a magyar Wizz Air weboldalán, ugyanitt mód van az összes többi szolgáltatás lefoglalására is.

Kétségtelen tény, hogy egy utazási irodában mindenre gondolnak, amikor csomagban eladják a különféle szolgáltatásokat – ekkor beszélünk szervezett útról. Akinek azonban már van némi utazási rutinja, bátran megpróbálhatja saját maga is megszervezni az utazását. Vett egy Wizz Air-repülőjegyet? Miért ne választaná a légitársaság weboldalán a többi szolgáltatást is? Ráadásul ez talán valamivel még rugalmasabb is lehet, mint egy irodában, hiszen a honlapon az egyes elemek nincsenek előre csomagba gyúrva.

Gondolja csak át! Mire van szüksége? Ha megérkezett a reptérre, akkor el kell jutnia onnan a szállására. Erre a legkényelmesebb megoldások egyike a buszos transzfer. A buszok rendszerint a terminálok előtt veszik fel az utast, így nem kell keresni a pályaudvart, s egy központi térre szállítják, ahonnan minden tömegközlekedési eszköz elérhető. További előny, hogy a legtöbb esetben a honlapokon megvásárolt jegy sokkal olcsóbb, mint ha az ember a gép fedélzetén vagy a helyszínen fizetné ki a transzfert.

Választhat az utazó szállodát is, széles kínálatból, s nem egy esetben kedvezőbb áron. Ez azért lehetséges, mert a Wizz Air nagy nemzetközi foglalási rendszerekkel áll kapcsolatban, amelyek a légitársaságnak kedvezményt adnak a tarifákból. Könnyen lehet tehát, hogy a honlapon az ember a legkedvezőbb szálloda- vagy apartmanárakat találja. A légitársaság révén lefoglalható szállások között panzió, apartman és négycsillagos szálloda egyaránt megtalálható.

Kimozdulna egy nagyvárosból, vagy megnézné a környéket? Béreljen autót kedvezményes áron. Ha beírja a járatszámát, az autóbérlő cég elő is készíti az autót, mire leszáll a Wizz Air-járat. Lehetőség van arra is, hogy az ember a gépkocsit a járatindulás előtt, ugyancsak a reptéren adja le.

Nem nyaralni jár repülővel, hanem dolgozni, s épp az a célja, hogy kevesebbet kelljen utaznia? A Wizz Air tisztában van azzal, hogy sokan a megélhetés miatt utaznak távolra az otthonuktól, és szükségük van pihenésre, miközben a családjuk az általuk keresett pénzből él. Épp ezért a légitársaság honlapján immár elérhető a Western Union pénzküldő szolgáltatás is, amellyel könnyen, biztonságosan és kényelmesen utalható haza a pénz, olcsóbban, mint ha azt a bankokra bízná.

 

Top cikkek