Első osztály, diszkontáron

KI MONDTA, HOGY DISZKONT-LÉGITÁRSASÁGGAL NEM LEHET KÉNYELMESEN UTAZNI?! FELEJTSE EL A FAPADOS SZÓT ÉS AZ ÖSSZES EZZEL KAPCSOLATOS SZTEREOTÍPIÁT! NÉHÁNY EXTRA EZRESÉRT AZ OLCSÓ JEGYÁR MELLETT A DISZKONT-LÉGITÁRSASÁGOK A MAXIMÁLIS KÉNYELMET NYÚJTJÁK.

A diszkont-légitársaságok nagyon olcsón adják a repülőjegyeket. Igaz, ezért sokak szerint kompromisszumokat kell kötni a kényelem terén. A kompromisszum önként vállalt dolog, ám az ember diszkont-légitársasággal is utazhat másoknál kényelmesebben.

A diszkont-légitársaságok hatékonyan működnek, ezért olcsóbban adhatják a jegyeket. Náluk alapelv, hogy mindenki csak azért a szolgáltatásért fizet, amelyre szüksége van, és azt meg is rendeli. Ez megint csak a jegyek árának a csökkenésével jár, hiszen senkivel nem fizettetik meg a fölösleges költségeket.

A Wizz Air is nyújt olyan szolgáltatásokat, amelyekkel az utas az első osztályon érezheti magát. Légi járatainak kihasználtsága igen magas, a gépeken alig vannak üres helyek. Mint mindennek, ennek is vannak árnyoldalai: egy hatékonyan, azaz telt házzal repülő Wizz Air-járatra minden alkalommal több ember vár a beszállításra, mint a versenytársak esetében. Azaz, mivel nincsenek foglalt ülőhelyek, azok, akiknek számít, hogy hol ülnek, sokáig versenyeztek a legjobb ülőhelyekért. De mindenre van megoldás.

A Wizz Air járatain is lehet ülőhelyet foglalni, néhány extra euróért cserében. Akinek fontos, lefoglalhatja a székét, sőt a Reserved Seat szolgáltatáshoz elsőbbségi beszállás, azaz az Xpress Priority szolgáltatás is jár. Akinek nem számít a foglalt hely, viszont nagyobb lábteret szeretne, pár euró fejében ülhet a vészkijárati székek valamelyikébe. Ehhez is jár az elsőbbségi beszállás – vagyis amíg mások sorban állnak, addig a szolgáltatást igénybe vevő utas kényelmesen várakozhat az Airbus előre kiválasztott ülésén.

Tudta, hogy a diszkontjáratok késési statisztikái a legjobbak? Nincsenek csatlakozások miatt késő gépek, a zsúfolt kabin miatt később induló repülők, így a járatok a legtöbb esetben pontosan érkeznek. Ugyanakkor az utas válthat „késési jótállást” arra az esetre, ha mégis közbejön valami: ilyenkor a Wizz Air fizet neki az elvesztegetett időért.

Vannak, akik számára a kényelem a rugalmasságot jelenti: a Wizz Flex például alacsony fix díjért (és jegyárkülönbözetért) engedi módosítani a repülés dátumát. Másoknak szüksége van arra a szabadságra, hogy az utolsó pillanatban csekkoljanak be a járatra, vagy hogy ne kelljen hetekkel az indulás előtt eldönteniük, visznek-e feladott poggyászt, vagy sem.

A Wizz Prémium csomagjai igen kedvezményes áron tartalmazzák az előre fizetett reptéri utasfelvételt, az XXLong nagyobb lábterű vagy az első sorban fenntartott helyet, a késési jótállást, a nagy méretű kézipoggyászt és az időben érkezés garanciáját. Ha valaki csomagban fizet ezekért a kényelmi szolgáltatásokért, majdnem tízezer forintot spórolhat. Még többet, ha a Prémium Plusz csomagot választja ki, amely már feladott poggyászt is tartalmaz, összesen negyven euróért. Ez több mint 33%-os megtakarítás!

Top cikkek