Közvetlen járattal

Még néhány nap, és Lyon, Franciaország második legnagyobb városa az Air France közvetlen járatával is elérhető lesz Budapestről - kezdetben hetente kétszer.

A több mint két évezredes múltra visszatekintő délkelet-franciaországi várost Julius Caesar idejében alapították, napjainkban a Rhone-Alpes régió és Rhone megye székhelye, ahol a környező településekkel együtt mintegy hárommillióan élnek. Lyon az EU egyik legjelentősebb iparvárosa, fontos kereskedelmi csomópont, Párizs után Franciaország második legfontosabb gazdasági, kulturális és oktatási központja.

VILÁGÖRÖKSÉG ÉS INFRASTRUKTÚRA

A belváros egyik hangulatos utcája
A belváros egyik hangulatos utcája –

Kedvelt úti célnak számít, és nemcsak az üzletemberek, hanem a turisták körében is. Vonzerejét részben fekvésének köszönheti, mivel innen könnyen elérhetőek a Francia-Alpok, a világ legnagyobb síterepe és a térség világhírű szőlővidéke. A Rhone és a Saone folyók találkozásánál épült nagyvárosban nemzetközileg elismert séfek tevékenykednek, így nem csalódnak a gasztronómia és a bor barátai, de azok sem, akik a történelmi emlékek és a kultúra iránt érdeklődnek.

Lyon ugyanis az UNESCO világörökségi helyszíneinek egyike – nevezetességeit végigjárva igazi időutazást tehet az ember a római kori amfiteátrumtól a lyoni takácsok aranykora idején épült reneszánsz óvároson át a modern negyedekig.

Mindehhez kiváló infrastruktúra kapcsolódik. A város szülöttéről, Saint-Exupéryről elnevezett nemzetközi repülőtér, ahová június 19-től keddi és csütörtöki napokon a budapesti járatok is érkeznek, 120 várossal áll összeköttetésben, azon évente 8,5 millió utas fordul meg. Lyon belvárosába expressz villamos, az alpesi síközpontokba, a földközi-tengeri mediterrán partvidékre és a francia nagyvárosokba TGV gyorsvasút röpíti az utasokat, s az autópálya további lehetőségeket kínál a kalandozásra.

HASZNOS TUDNIVALÓ

A Budapest–Lyon jegyek kezdő ára 45 000 Ft, és oda-vissza útra értendő. Az ár tartalmazza az összes illetéket, adót és a jegykiállítás díját, és kizárólag az Air France honlapján történő foglalás esetén érvényes. A jegyár tartalmazza a check-in-t, 23 kg-os feladott csomagot, a fedélzeti frissítőket és a snacket. Az árfolyamváltozások és adóváltozások befolyásolhatják az aktuális díjakat. A tájékoztatás nem teljes körű. További információ: www.airfrance.hu vagy a 06-1-483-8800 telefonszámon.

Top cikkek