HÍREK

ÚJABB ROAMINGDÍJ-CSÖKKENTÉS AZ EU-BAN

Az EU miniszteri tanácsának rendelete alapján 2012. július 1-jétől tovább csökken a külföldi mobiltelefonálás (roaming) és a mobiltelefonos internetezés díja. A mobilhívások díja a percenkénti 35 cent helyett legfeljebb 29 cent lehet, az SMS-küldésé 11-ről 9 centre csökken. Az internetezésre árplafont vezet be az EU: a szolgáltatók minden letöltött megabyte után legfeljebb 70 centet számolhatnak fel. A rendelet, amely szerint 2014 nyarától az árak tovább csökkennek, más intézkedéseket is tartalmaz – a mobiltársaságok ügyfeleinek pl. a jövőben lehetőségük lesz arra, hogy a roamingszolgáltatást más társaságtól, a belföldi szolgáltatástól külön rendeljék meg –, és megkönnyíti az új szolgáltatók piacra lépését, ami az árak további csökkenésével járhat.

 

CSOKORBA GYŰJTÖTT SVÁJCI HOTELEK

A svájci idegenforgalmi hivatal új kiadványba, hét kategóriába gyűjtötte össze az alpesi ország szállodakínálatát: ezek mindegyike – tipikus svájci hotelek, wellnesshotelek, swiss de-luxe hotelek, swiss KidsHotelek, swiss Golf szállodák, dizájnhotelek és tradicionális svájci szálláshelyek – tökéletes minőséget kínál. (További infó: www.MySwitzerland.hu)

ÁTSZÁLLÁS NÉLKÜL BURGASZBA ÉS VÁRNÁBA

A MÁV-START szeptember végéig ismét közlekedtet közvetlen vonatokat Bulgária tengerparti nyaralóhelyeire, Burgaszba és Várnába, amelyeken nemcsak ülő-, hanem fekvőhelyes és hálókocsis elhelyezés is választható. A vonatokra Szolnokon és Békéscsabán is fel lehet szállni. Budapest Keleti pályaudvarról Burgaszba a Nesebar nemzetközi gyorsvonat minden kedden és pénteken közlekedik, és minden szerdán és szombaton indul vissza. Az út alig több mint egy napot vesz igénybe. Várnába Románián át az Albena nemzetközi gyorsvonattal is el lehet jutni – Budapestről szombaton, Várnából pedig vasárnap indul. A menetidő kevesebb mint egy nap, a vonat reggel érkezik Várnába.

PONTOSABBÁ VÁLT A BALATONI VIHARJELZÉS

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően az ország legpontosabb, rendszeresen frissülő meteorológiai jelzőrendszere működik a Balatonnál, amely az idei szezontól a tó három medencéjében működteti a viharjelző szolgálatot, s pontosabban igazodik a kistérségek időjárási viszonyaihoz is. Az új felosztással egy Keszthelytől Badacsonyig tartó nyugati, egy Badacsonytól Tihanyig tartó középső és egy Tihanytól Keneséig tartó keleti medence jött létre; ehhez Fonyód-Bélatelepen és a Balatonlábdihegyen új, fix viharjelző állomásokat építettek, és a rendszert további 14 mobil állomással egészítették ki.

AKCIÓSOROZATTAL ÜNNEPELT

A 110 ÉVES IBUSZ Különleges módon ünnepelte 110 éves fennállását az IBUSZ, az ország legrégebbi utazási irodája: május 9-e és június 11-e között 37 helyszínt érintő rendezvénysorozat keretében sokféle kedvezményes árú belés külföldi utat sorsolt ki a nyaralásukat tervezők között. A jubileumi hetekhez online és helyi akciók kapcsolódtak. Az országos akciósorozat idején a legkedveltebb célpont két görög sziget, Kefalónia és Kréta volt, s jól fogytak a fél áron kínált belföldi szállások is. (ibusz.hu)

KITELJESEDETT A MARTFŰ TERMÁL SPA

A folyamatos fejlesztések eredményeként újabb egységgel, egy háromszintes wellness- és rendezvényközponttal bővült a családi vállalkozásként működő Termálhotel Martfű. Az öt éve felépített szálloda mellé, az itt talált gyógyvízre támaszkodva, 2009-ben minden igényt kielégítő gyógyfürdő és uszoda is épült. A Tisza-parti városban döntően magánerőből, kisebb részben pályázati pénzekből megvalósult épületegyüttes területéhez egy négycsillagos, 400 fő fogadására alkalmas, 2,5 hektáros gyógykemping is kapcsolódik. Nemrégiben elkészült a kemping vízi színpada is, ahol idén augusztusban immár 3. alkalommal rendezik meg a színvonalas programokban bővelkedő Örökzöld Tisza Fesztivált. (martfuspa.hu)

Top cikkek