Foglalj online!

AZ UTAZÁS ELŐTTI ONLINE KERESÉST JELENTŐSEN MEGGYORSÍTJA, HA VALAMELYIK GYŰJTŐOLDALT KERESI FEL AZ EMBER. ENNEK – SZEMBEN AZ IRODÁBAN TÖRTÉNŐ SZEMÉLYES TÁJÉKOZÓDÁSSAL – SZÁMOS ELŐNYE VAN.

Az online utazási irodák oldalai ugyanis általában nem egyetlen, hanem több iroda útjait tartalmazzák. A másik, nem elhanyagolható szempont a kényelem: az interneten könnyen, rövid idő alatt „nézhet körül” az ember – mégpedig a nap bármely szakában, akár késő este is, vagy is nem kell a hagyományos utazási irodák nyitvatartási idejéhez sem alkalmazkodnia. Az ajánlatok közötti válogatás során pedig számos olyan funkció használatára nyílik lehetőség, amely ugyancsak megkönnyíti a keresést, a mérlegelés és a foglalás folyamatát.

HATÉKONY KERESÉS

A közelmúltban megújult, utazási ajánlatokat kínáló lastminute. hu web oldal kínálata a fejlesztések eredményeként a korábbi többszörösére bővült. Nevével ellentétben immár nemcsak „utolsó perces” utakat lehet foglalni rajta, hanem annál jóval többet; mivel a magyar piac négy vezető utazásszervezőjének teljes kínálatát felöleli, nyugodtan nevezhető teljes értékű utazási irodának. Az elnevezés viszont megmaradt, hiszen a last minute elnevezés össze fonódik az utazással, és egyszerűen megjegyezhető.

A megújult honlap rendkívül hatékony keresést tesz lehetővé, mivel a nyitóoldalon többféle keresési lehetőség adódik. Egyfelől ki lehet választani, hogy a last minute utak, a csomagajánlatok, a szállásajánlatok, a belföldi pihenési lehetőségek vagy a repülőutak választékát szeretnénk-e látni. Ilyenkor minél beljebb „lépegetünk”, annál több információ tárul fel a kiemelt, a legjobb és az utolsó perces utazási lehetőségek, a repülőjegy-, szállás- és transzferköltségeket összesítő csomagajánlatok, a saját autóval utazóknak szóló szállásajánlatok, a hazai tájak felfedezésére csábító kínálat, illetve a menetrend szerinti és a fapados járatokat egyaránt felölelő jegyválaszték területéről.

Aki azonban pontosan tudja, hogy mit keres, rögtön a nyitóoldalon használhatja a kereső rendszert, ahol úti cél, időpont, illetve az utazók száma alapján indíthat keresést. Praktikus megoldás, hogy az időpontnál nem kell feltétlenül pontos dátumot megadni, kereshetünk egy adott hónapban vagy a teljes szezonban is.

ÁRGRAFIKON, ÁRELLENŐRZÉS

A választás az ártartomány-beállítási lehetőséggel is pontosítható a lastminute.hu oldalon, amelynek használatával tovább szűkíthető a kínálat. A keresés így csak olyan kategóriájú utakat és szállásokat ad ki, amelyeket valóban meg is engedhetünk magunknak – mi tagadás, ez nagy segítség, hiszen a döntés jóval egyszerűbb és gyorsabb lehet.

A szállások leírásánál további segítségként megjeleníthető egy árgrafikon, amely az összes szabad időpontra megmutatja, mennyi az ajánlat alapára, és mennyi a teljes utazási ár. Így amennyiben rugalmasak vagyunk, a legkedvezőbb árú ajánlatot választhatjuk ki.

További szolgáltatás az árellenőrzés. Erre a szóra kattintva az adott ajánlat minden részösszege, járulékos költsége láthatóvá válik, beleértve pl. a repülőtéri illetéket és a biztosítási díjat is.

Aki pedig további információra vagy segítségre tart igényt, az élhet az online chatelés lehetőségével, illetve feltárcsázhatja a telefonos ügyfélszolgálat számát is.

Top cikkek