Gyógyító víz

Az ősi Pannon-tenger évmilliókon keresztül lerakódott kincse lett Hajdúszoboszló öröksége. A hajdúszoboszlói gyógyvíz „születésnapja” 1925. október 26-a – ez volt az a nap, amikor 1090,87 méter mélységből feltört a város kincse.

A 73 °C-os hévíz egyedi ásványianyag- és nyomelem tartal mának köszönhetően az egészségügyi problémák megelőzése és gyógyítása területén széles körben alkalmazható. A bársonyos barna víz ma már tudományosan bizonyított minősített gyógyvíz, amely igen nagy ásványianyagtartalma, nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos jellege, bromidos, jodidos összetétele által fizikai, kémiai és bio lógiai hatásaival Az egészség holisztikus megközelítése itt azt jelenti, hogy Hajdúszoboszló a nyugodt gyógyulást és a vidám szórakozást egyaránt kínálja, középpontjában Közép-Európa legnagyobb fürdőkomplexumával.

elsősorban idült mozgásszervi betegségek, krónikus nőgyógyászati és húgyúti gyulladások kezelése mellett bizonyos bőrgyógyászati és légzőszervi elváltozásokra, sérülések, műtétek utáni kezelésekre is kiválóan alkalmas. Térd- és csípőízületi arthrosisos betegeknél, porckorong sérvben szenvedőknél, csontritkulásban, érelmeszesedésben, cukorbetegségben szenvedőknél, magas vérnyomással rendelkezőknél és szívbetegeknél is vizsgálták már a hajdúszoboszlói gyógyvíz áldásos hatását. Az elért eredményeket értékelve a betegeknél tartós javulás volt tapasztalható. A fürdő reumatológus orvosai egész évben fogadják a betegeket.

SZÁLLÁSKÍNÁLAT

Napjainkban már több mint húszezer férőhely áll rendelkezésre Hajdúszoboszlón: 21 szálloda, 13 panzió, 22 vendégház, 2 kemping és egyre több, szebbnél szebb és komfortosabb magánszállás várja a vendégeket.

Top cikkek