Irány a Himalája!

Több ezer kitűnő ajánlat, akár 30 százalékos engedmények, és kedvezménnyel elvihető licitnyaralások várják március 3-6. között az Utazás kiállítás közönségét a Hungexpón. Na és egy világszenzáció, a Himalája expó, amely először hagyja el Franciaországot.

Az egyedülálló francia gyűjtemény csupán ezen a négy napon látható Magyarországon. Egy hiteles tárlat, ma is ott élő emberekkel, jakokkal, mindennapi berendezési tárgyakkal és megőrzött emlékekkel. A kiállítás megemlékezik a Mount Everest hőseiről, az érdekességek között pedig szerepelnek az 1931–32-es Sárga Expedíció relikviái is.

A Himalája-expedícióknak ma már magyar történelme is van, hiszen a nevezetes csúcsokra több sikeres hegymászócsapat eljutott. A kiállításon bemutatót tartanak felszerelésükből, az első napon jelen lesz Erőss Zsolt, Kollár Lajos és Mécs László, a Magyarok a Világ Nyolcezresein expedíciós csoport alapítói is.

 

SZÍNES KÍNÁLAT

Az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége India, amelynek küldöttei a vásár területén felépítik a Tádzs Mahal mását, tánccal, zenével, művészeti bemutatókkal idézik meg a kontinensnyi ország hangulatát. A belföldi díszvendég Győr – képviseletében látható-hallható lesz többek között a Győri Balett, a Győri Ütősegyüttes, a Vaskakas Bábszínház, és minden napra jut egyegy „Győr-óra”, nyereményjátékokkal, ajándékokkal. A négynapos rendezvény fókuszában továbbá egy fogalom is szerepel, mégpedig az egészségturizmus. Az alaphangot persze a 450 kiállító adja meg, a jó hangulatról bemutatók, kóstolók, illetve népszerű fellépők – köztük a Megasztár és az X-Faktor szereplői – gondoskodnak. A kiállítás színpadán pedig időről időre lesz licit – aki jól taktikázik, az a piaci ár feléért vihet el wellness szállodai beutalókat.

EGY JEGGYEL

Az Utazás kiállítás ebben az évben több „útitársat” is kapott: a Budapest Boat Show 80 hajóval, a Karaván Szalon lakóautókkal és -kocsikkal, köztük oldtimerekkel, illetve egy Dakart megjárt Ikarus szal, a IV. Port.hu Bringaexpo ezernyi kerékpárral „halad” mellette. A négy kiállítás közös jeggyel látogatható, online jegyváltással 20 százalékal olcsóbban. A vásárra utazóknak a MÁV-Start és a Volánbusz Zrt. belföldi járatain 50 százalék menettérti kedvezményt nyújt. További részletek: www.hungexpo.hu/utazas.

Top cikkek