Ferihegyről, közvetlen járattal

A Ferihegyről átszállás nélkül elérhető városok listája 2011-ben jónéhány célállomással bővül - ezúttal ezeket vettük sorra.

NEW YORK (NAPONTA)

Az utóbbi hónapokban csak átszállással lehetett eljutni az Egyesült Államok legnépszerűbb városába és egyben legfontosabb átszállóközpontjába, 2011-ben azonban két közvetlen járat is az utasok rendelkezésére áll majd.

Április 4-én indul az American Airlines 158-as járata, a Boeing 767-300-as repülőgép öt perccel dél előtt száll fel Budapestről, és 15.40-kor landol a Kennedy repülőtéren. Visszafelé 18.45-kor indul és másnap reggel 9.30-kor érkezik Budapestre.

Az American egyébként remek árakat kínál nemcsak New Yorkba, hanem más városokba is: San Franciscóba, New York-i átszállással pl. 850 dollárért adja a jegyet, és engedélyez egy New York-i útmegszakítást is.

Jó hír, hogy a Delta is visszatér a magyar fővárosba, júniustól üzemelteti újra a New York-i járatát. Így a nyár folyamán két közvetlen járat közül is választhatunk.

DOHA - KATAR (HETENTE NÉGYSZER)

Január 17-e óta Budapest és Doha között, bukaresti megállással repül a világ kevés ötcsillagos légitársaságainak egyike, a Qatar Airways. A járat, amelyet keskeny törzsű Airbus A320-as repülőgéppel üzemeltetnek, Dohában 1–3 órás átszállási idővel kiváló csatlakozást tesz lehetővé a légitársaság ázsiai és afrikai járathálózatára, valamint az ausztráliai célállomásokra. A dohai repülőtér kifejezetten utasbarát az átszállók szempontjából: kényelmes berendezésekkel rendelkezik, a prémiumutasok számára elkülönített étkezési és vásárlási lehetőséget nyújt, az első osztályon utazóknak pedig masszázsszolgáltatás áll rendelkezésre.

EDINBURGH (HETENTE KÉTSZER)

Skócia egészen tavaly novemberig a Ryanair Glasgow–Prestwick járatával volt elérhető, mígnem az ír fapados kivonult Budapestről. Ezt az űrt tölti ki a szintén low-cost légitársaságnak számító Jet2.com, amely áprilistól 21-től a központi repülőtérre, Edinburghba szállítja az utasokat hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap. A legolcsóbb jegyár 80 euró alatt marad – oda-vissza, illetékekkel.

BARCELONA (HETENTE NÉGYSZER)

Ezúttal a Malév indít közvetlen járatot a katalán fővárosba. A légitársaság kényelmes, bőrüléses Boeing–737-es, újgenerációs repülőgépei március 27-től hetente négyszer, kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap közlekednek majd. Korábban a spanyol fapados, a Vueling repülte ezt az útvonalat, októberben azonban megszüntették a járatot. A Malév a kilencvenes években repült utoljára Európa egyik legnépszerűbb turistacélpontjára, ahol egyébként évek óta egyre több üzleti rendezvényt is rendeznek.

A járatra az induló ár mindenestül oda-vissza 29 900 Ft, amennyiben az utas a jegyet a www.malev.hu oldalon foglalja le.

RIGA (HETENTE NÉGYSZER)

Két év szünet után, május 16-tól ismét lesz közvetlen összeköttetés Budapest és a Baltikum között az airBaltic légitársaság rigai járatának köszönhetően. A Bombardier Dash–8 Q 400 típusú repülőgépek hetente négy alkalommal repülnek majd – ilyeneket használ a Malév is a rövidebb távú járatain. A gép 11.25-kor indul Rigából, Lettország fővárosából, és 12.40-kor ér Budapestre. Innen 13.15-kor indul vissza, és 16.30-kor landol Rigában. A menetidő 2 óra 15 perc, a legkedvezőbb oda-vissza ár 99 euró, illetékekkel.

ANTALYA (HETENTE KÉTSZER)

Június 18-tól kedden és szombaton immár menetrend szerint WizzAirjárat is közlekedik Antalyába, Törökország üdülőparadicsomába. A legkedvezőbb ár 34 ezer Ft körül alakul oda-vissza, illetékekkel. A gép reggel 5-kor indul, 8.20-ra van ott, majd 9-kor indul vissza, és 10.35-kor száll le a Ferihegy 1-es terminálon.

KUALA LUMPUR (2012)

Már a jövő év terve, de mégis nagy szenzáció, hogy az AirAsia, a keleti térség legdinamikusabban fejlődő légitársasága vadonatúj Airbusokkal kíván járatokat indítani Budapest és Kuala Lumpur között. Malajzia fővárosa sem rossz hely, ám az AirAsia által használt Kuala Lumpur-i fapados terminálról a térség minden célállomására el lehet utazni – olyan népszerű helyekre, mint Bali vagy Phuket, Kambodzsa vagy Ausztrália.

 

Ünnepélyes fogadtatás  az első Qatar-járat érkezése alkalmából
Ünnepélyes fogadtatás az első Qatar-járat érkezése alkalmából
Top cikkek